1’inci Kürdistan Sağlık Zirvesi yarın başlıyor

Erbil (Rûdaw)- 1’inci Kürdistan Sağlık Zirvesi (Kurdistan Health Summit) Rûdaw Medya Grubu’nun sponsorluğunda başkent Erbil’de yarın başlıyor.

 

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Sağlık Zirvesi Başkanı Dr. Aras Bradosti, “Başbakan Neçirvan Barzani ve Yardımcısı Kubad Talabani’nin destek ve katılımlarıyla yarın 1’inci Kürdistan Sağlık Zirvesi başlıyor” dedi.

 

Dr. Aras Bradosti, Kürdistan sağlık sektörünün yanı sıra Irak, Türkiye, İran, Ürdün, Hindistan, Almanya, İtalya, İsveç, İsviçre, ABD, İngiltere ve Kanada’dan sağlık sektöründen katılımcıların olacağını söyledi.

 

Zirvenin Dünya Sağlık Teşkilatı işbirliği ile düzenleneceğini belirten Bradosti, özellikle yabancı katılımcıların ülkelerindeki sağlık sektöründeki tecrübelerini 10 aşamayla paylaşacaklarını kaydetti.

 

Dr. Bradosti, “Amacımız zirve kapsamında sağlık sektöründeki gelişmeleri ve bu sektördeki çalışma stratejileri ele alınacak” diyerek, sözlerini şunları ekledi:

 

“Sağlık Zirvesi uluslararası bir platformu olup, her yıl Dünya Sağlık Zirvesi adıyla düzenleniyor. Zirve bazı gelişmiş ülkelerde de düzenleniyor. Ancak ilk kez Ortadoğu’da Kürdistan’da düzenleniyor. Bir diğer anlamda Kürdistan; Irak, İran, Türkiye, Suriye, Ürdün ve diğer körfez ülkelerinden önce bu zirveyi hayata geçirmiş oldu.”

 

Yarın saat 18:00’da başlayacak olan 1’inci Kürdistan Sağlık Zirvesi’ne Neçirvan Barzani, Kubad Talabani,Kürdistan Parlamento Başkanı Dr. Vala Ferid, Irak ve Kürdistan parlamentolarında üyeler, Sağlık Bakanı Dr. Rekewt Heme Reşid, Planlama Bakanı Ali Sindi, Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Dr. Yusuf Goran, Maliye ve Ekonomi Bakanı Rebaz Hemlan, Turizm ve Belediyeler Bakanı Newroz Mewlüd, Kürdistan Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa’nın yanı sıra lokal ve yabancı dernek ve kurumlardan 600 doktor ve sağlık sektöründen çalışan katılıyor.

 

3 gün sürecek zirve bünyesinde düzenlenecek 10 panele 36 panelist katılarak, Kürdistan’daki sağlık sektörünü tartışacaklar.