Uçuş yasağı, sağlık turizmini vurdu

04-10-2017
Şewket Herkî
Şewket Herkî
Ankara
Ankara
Etiketler Sağlık Uçuş Yasağı Referandum Kürdistan
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi hava sahasının uçuşlarqa kapatılması, Türkiye’deki özel hastanelere de zarar verdi.

 

Bağdat’ın aldığı karar sonrası Türkiye - Kürdistan Bölgesi arasındaki hava seferlerinin durması, özel hastanelerin tepkisini çekti. Ankara’da birçok hastane, Kürdistan Bölgesi’nden giden hastalar sayesinde çalışabiliyor. Ancak son durum, hem hastanelere hem de hastalara zarar veriyor.

 

Rûdaw’a konuşan Ankara’daki Özel 100. Yıl Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Servet Lale, “Böyle bir sorun yaşansın istemiyorduk. Meselenin çözülmesini istiyoruz. Erbil, Duhok, Süleymaniye, Zaho ve Kerkük’ten insanların hastanemize gelsin istiyoruz” dedi.

 

Hastanenin Genel Müdürü Haydar Toprakçıoğlu tedaviye ihtiyacı olan insanların bu süreçten etkilendiğini belirtti.

 

Toprakçıoğlu, “Orada çok fazla tedavi ihtiyacı olan çocuk, kadın ve tedavi olamamaktan dolayı hayati tehlike taşıyan insanların, maalsef ki bu süreçte çok etkilendiğinin farkındayız. İsteğimiz de şu; bu belirsizliğin bir nebze de olsa giderilerek, en azından tedavi ihtiyacı olan insanların Türkiye gibi bu konuda Avrupa’da, dünyada söz sahibi olmuş bir ülkede tedavilerinin yaptırılabilmesi” diye konuştu.

 

Başhekim Seda Bozkurt Kırım da hastanede her şeyin hazır olduğunu ifade ederek, “O tür hastaları çok bekledik ama ordaki durumdan dolayı gelemeyen insanlar var. Tabiki takibi aksayan hastalarımız var” diye belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli