NASA’ya uzay aracı yapan şirkletten Kürt bilim insanına övgü

22-02-2020
Rûdaw
Etiketler Dr. Ardeşir Raşidi Kelhur NASA Lockheed Martin
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rojhılatlı Kürt bilim insanı Dr. Ardeşir Raşidi Kelhur, NASA’ya uza aracı tasarlayan Lockheed Martin tarafından çalışmaları nedeniyle onure edildi.

NASA’ya Orion adlı uzay aracı yapan Lockheed Martin şirketi, RDI Engineering şirketi müdürü Kürt bilim insanı Dr. Ardeşir Raşidi Kelhur’a gönderdiği mesajda, NASA için gerçekleştirilen projede aldığı rol nedeniyle kendisinden övgü ile söz edildi.

Rûdaw’a konuşan Dr. Kelhur, “Lockheed Martin şirketi ile NASA için yapılan Orion adlı uzay aracı projesinde yer aldık. Buradaki çalışmalarını başarıyla sonuçlandıran şirketlerden biri olduğumuz için övgü aldık. Bu övgü bize Lockheed Martin şirketi yönetimi adına iletildi” dedi.

Lockheed Martin şirketi, NASA'nın uzun süreli ve insani derin uzay araştırmaları için tasarlanan tek uzay aracı olan Orian’ın baş müteahhit şirketidir.

NASA ile Lockheed Martin şirketi astronotları Dünya'dan Ay'a taşıyacak 6 Orion uzay aracının üretimi üzerinde anlaştı. Şirket bu sayıyı 12’ye çıkarmayı hedefliyor.  

Bu sözleşme ile teslim edilen ilk uzay aracı Artemis III, ilk uçuşunu 2024'te Ay'a yapacak.

Rojhılatlı Dr. Ardeşir Raşidi, aslen Kirmaşanlı bir Kürt. Amerika’da ikamet eden Raşidi aynı zamanda Kürt-Amerikan Bilim Derneği Başkanı’dır.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli