Twitter kullanıcıların konum verilerini yanlışlıkla sattı

Haber Merkezi - Twitter, birden fazla hesap kullanan kullanıcıların konum bilgilerini yanlışlıkla reklam verenlere sattı. 

Twitter'in sattığı bu verileri elde eden reklam verenler, konuma göre özel reklamlar oluşturmak için büyük bir fırsat elde etti.

Hatanın farkına varan Twitter, sorunu kısa sürece çözdü, ancak satılan verileri geri alması mümkün değil.

Konum verileri, 5 kilometreye kadar doğru tespit edilebiliyor. Böylece konum bilgileri satılan kişilere yakın olan reklam verenler, konuma göre özel reklamlar oluşturabiliyor.

Twitter özür diledi

Twitter'den yapılan açıklamada, "Bu sorunu çözdük ve bir daha yaşanmayacağından emin olmak için çok çalışıyoruz. Ayrıca, hatanın düzeltildiğini bildirmek için hesapları etkilenen kişilerle de iletişim kurduk. Yalnızca bizimle istediğiniz verileri paylaştığınızdan emin olmak için sizi gizlilik ayarlarınızı kontrol etmeye davet ediyoruz" denildi. 

Twitter, etkilenen kullanıcıların bilgilendirildiğini, daha fazla bilgi almak isteyen kullanıcıların Twitter Veri Koruma Görevlisi ile iletişime geçebilmesi için kendilerine gönderilen formu doldurmalarını istedi.

Twitter'in Avrupa Birliği (AB) Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) kapsamında para cezası alıp almayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.