En net UFO fotoğrafı 32 yıl sonra ortaya çıktı

13-08-2022
Rûdaw
Etiketler UFO İngiltere
A+ A-

Haber Merkezi - Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve Ulusal Arşiv, bugüne kadar çekilmiş 'en net UFO fotoğrafı' olarak nitelendirilen görüntüyü tam 32 yıl sonra ilk kez yayınladı.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, gizlilik nedeniyle orjinal fotoğrafları yayınlamadı ve tanıkların isimlerinin 2076'ya kadar açıklanmayacağını belirtti.

Fotoğrafları inceleyen uzmanlar, 'kesinlikle sahte olmadıklarını' belirtti.

'Calvine dosyası' olarak bilinen bu görüntüler, ortaya çıkmasıyla birlikte kısa sürede uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

4 Ağustos 1990'da iki genç adam, İskoçya'daki Cairngorms Ulusal Parkı'nın hemen dışında, güzel bir Highland Perthshire kasabası olan Pitlochry'de bir otelde şef olarak çalışıyorlardı.

En net UFO fotoğrafı 32 yıl sonra ortaya çıktı

İki arkadaş akşam saat 21.00'de, tepelerde bir yürüyüş için Cairngorms'un kenarında bir nokta olan Calvine'e boyunca 13 mil kuzeye gittiler.

Yaklaşık 100 fit uzunluğunda, üstlerindeki gökyüzünde sessizce süzülmekte olan devasa, sağlam, elmas şeklinde bir nesne gördüler. Dehşete kapılan iki arkadaş bazı çalıların arasına saklandı ve yukarı baktılar.

Dakikalar sonra, kuzeye giden bir jet uçağının çığlığını duydular: 1990'da, Fife'daki RAF Leuchars, Rus saldırgan uçaklarını durdurmak için 24 saat beklemede olan iki Tornado avcı filosuna sahipti.

Jet geri geldi ve orijinal rotasına gitmeden önce, sanki pilot da nesneyi görmüş ve daha yakından bakmak için geri dönmüş gibi, 'şeyi' çevreledi.

Sonunda iki adam kameralarını saklandıkları yerden çıkardılar ve altı kare çektiler. Bu noktada, nesne dikey olarak yukarı doğru fırladı ve gökyüzüne doğru kayboldu.

Az önce bir UFO gördüklerine inanarak, fotoğraflarını İskoçya'nın önde gelen gazetelerinden biri olan Daily Record'a gönderdiler. Ancak haber hiçbir zaman basılmadı. Gazete, fotoğrafları Savunma Bakanlığı'na iletti.

En net UFO fotoğrafı 32 yıl sonra ortaya çıktı

Bilgiler normalde 30 yıl sonra açıklanacak olsa da, Bakanlık orijinal fotoğrafı yayınlamadı ve 'gizlilik endişeleri' nedeniyle tanıkların adlarının 2076'ya kadar 54 yıl daha mühürlenmesini istiyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Craig Lindsay'in tam 32 yıl boyunca sakladığı görüntüleri yayınlarken Lindsay'in açıklamalarına da yer verdi. Lindsay, gazeteye '30 yıldan fazla bir süredir birinin bu konuyla ilgili iletişime geçmesini bekliyordum' dedi.

Öte yandan haberde, görüntülerin Amerika'nın efsanevi, çok gizli Aurora casus uçağı programına ait olabileceği iddia edildi.1980'lerin ortalarından beri, casus görevlerinde kullanılan sessiz, süpersonik, geometrik şekilli bir geminin söylentilerinin olduğu ifade edildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli