Ankara’daki ‘Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda en çok silahlar ilgi çekti

11-06-2021
Rûdaw
“3’üncü Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”
“3’üncü Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”
Etiketler 3’üncü Verimlilik ve Teknoloji Fuarı Ankara Türkiye Verimlilik Vakfı
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Türkiye Verimlilik Vakfı öncülüğünde düzenlenen “3’üncü Verimlilik ve Teknoloji Fuarı” üçüncü gününde devam ediyor. Çeşitli savunma sanayii ürtünlerinin yer aldığı fuarda sergilenen yeni silahlar en çok da gençlerin ilgisini çekti.

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye Verimlilik Vakfı'nın bu yıl "İleri teknolojiler" temasıyla gerçekleştirdiği "3’üncü Verimlilik ve Teknoloji Fuarı" 9 Haziran’da başladı.

ATO Congresium'da düzenlenen fuar 12 Haziran’a kadar devam edecek. Fuara Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanı sıra çok sayıda hükumet yetkilisi katıldı.

Türkiye'nin askeri ve yerli teknolojiye daha fazla önem verdiği bir dönemde gerçekeleştirilen fuarda, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TÜBİTAK SAGE, TUSAŞ, MKEK, SARSILMAZ ve SDT gibi savunma sanayii firmalarının ürünleri sergilendi.

ASELSAN tarafından yapılan NEFER-L uzaktan komutalı zırhlı muharebe aracı fuarın önünde sergilenen yeni silahlardan biri oldu.

Rûdaw’a konuşan Yıldızlar Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yıldız, “Dünyada uçağımız, milli tankımız, milli gemimiz çok ciddi atılımlar yaptı. Biz de o gücü aldığımız için kendi sektörümüzü ileri taşıyarak dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye bunun en iyi örneği. Biz diyoruz ki durmak yok, yola devam” dedi.

Fuara katılanlar ve özelikle gençler, standlarda sergilenen yeni nesil silahlara ilgi gösterdi.

Öğrenci Mete Ergin Dağhan, “Ben uçak mühendisliği okuyorum üniversitede. Daha çok Türk uzay teknolojisi ve Savunma Sanayi Başkanlığı’nın ürünleri ile güvenlik güçlerinin kullandığı silahlar ilgimizi çekti. Daha çok savunma sanayii üzerine yoğunlaşmak istiyorum” dedi.

Fuara katılan öğrenci Hasan Emre Bala da, “En çok ilgimi silahlar ve simülasyon çekti. Biraz vaktimi burada harcadım. Fuar çok güzel geçti. Çeşitli teknolojik araçları burada görebiliyoruz. Onun dışında eğleniyoruz” diye konuştu.

Fuar salonunda, silah ve askeri techizatın yanı sıra diğer teknolojik ürünler de yer aldı. Mühendis Erkin Erdoğan da sokak hayvanlarına yardım için geliştirdiği telefon uygulamasını tanıttı.

Rûdaw’a konuşan Erkin Erdoğan, “Bir mobil uygulama yaptık. Mobil uygulamaya gönüllüler giriyorlar, kendilerini, mahallelerini kaydediyorlar, bu sokaktaki hayvanlara bakmak istiyorum diyorlar. Siz bana bunu gönderdiğiniz sürece ben bakabilirim. Bu şekilde entegre ediyoruz” dedi.

Bu yılki fuarda 100'ü uluslararası sertifikaya sahip toplam 123 firma ve 38 belediye ve üniversiteya ait standlar açıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli