Çayını getiren robot: ADAM

Erbil (Rûdaw) - ADAM adındaki robot, Amerikalı Richtech Robotics şirketi tarafından bar ve kafeteryalarda garsonluk hizmeti yapmak üzere geliştirildi.

ADAM, sütten tutun çaya kadar her türlü meyve suyu ve sıvı karışımını hazırlayıp servis edebiliyor.

Maharetli robotun işlevleri hakkında bilgi veren Richtech Robotics şirektinin çalışanlarından Timothy Tanksley, “ADAM, konuk ağırlayabilecek ve onları eğlendirebilecek şekilde tasarlandı. Tüm işlerini otomatik bir şekilde yapan robot, içecek hazırlayabiliyor” dedi.

Richtech Robotics, ADAM'ın haftanın yedi günü, günde 24 saat çalışabileceğini ayrıca ondan etkinlik, kafe ve barlarda tam zamanlı çalışan olarak yararlanılabileceğini belirtti.

ADAM’ın yapay zekayla çalıştığını aktaran Timothy Tanksley, “ADAM’ın ön kısmında yapay zekayla çalışan bir kamera var. Hatta bu kamera, onun çevresiyle daha iyi bir iletişim kurması için daha da geliştirildi” ifadelerini kullandı.

ADAM, Consumer Electronics Show (CES) Fuarı’nda bu sene sergilenen onlarca robottan biri. Fuarda, yemek sevisi yapan, restoran ve kafeteryalardaki müşterilere hizmet veren başka robotlar da mevcut.