Rûdaw yeni sezonda İnovasyon ve teknoloji konulu ‘Next’ programı ile karşınızda olacak

06-11-2023
Etiketler NEXT Programı Namo Abdullah Rûdaw Medya Grubu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rûdaw Medya Grubu, yeni sezonda yenilik ve inovasyon alanlarında çığır açacak "Next" adında yeni bir programla karşınızda olacak. Programın sunucusu Namo Abdullah, “Gelecek her zaman geçmişten daha önemli olmuştur” dedi. Program, dünya genelinde teknoloji, inovasyon, yapay zeka, sağlık, yenilebilir enerji ve uzay konularına yeni gelişmeleri sizlerle buluşturacak.

Daha önce Rûdaw Medya Grubu’nun Washington temsilciliğini yapan gazeteci Namo Abdullah, Next programıyla bir kez daha ekranların karşısında olacak. Next, dünya çapındaki büyüleyici teknolojik ve bilimsel gelişmeleri derleyip siz değerli seyircilerle buluşturacak. 15 yıllık gazetecilik deneyimiyle Namo Abdullah Next programıyla dünyadaki teknolojik gelişmeleri ekranlarınıza taşıyacak.

Yapay zeka, uzay ve yenilebilir enerji konularındaki gelişmeleri aktaracak

Abdullah, gazetecilik kariyeri boyunca siyaset, güvenlik, insan hakları ve kültürel alanlarda araştırmacı gazeteci olarak başarılı işlere imza attı. Çalışmaları New York Times, Reuters ve Amerika'nın Sesi gibi birçok önemli uluslararası medya kuruluşunda yer buldu. Aynı zamanda Rûdaw İngilizce bölümünün kurucusu ve eski yazı işleri müdürüdür.

Next programı dünya genelinde teknoloji, inovasyon, yapay zeka, sağlık, yenilebilir enerji ve uzay konularındaki öncü uzmanlar ve girişimcilerle yapacağı röportajlarla geleceğe ışık tutmaya çalışacak.

Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed de "Bilim ve teknolojideki en son ve en heyecan verici gelişmeleri ekranlara taşıyacak inovatif Next' programını duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz" dedi.

“Geleceği hayal etmek ve düşünmek insanın ufkunu genişletiyor”

Namo Abdullah'ın geri dönmesinden büyük mutluluk duyduğunu aktaran Ako Muhammed, “İnovasyonla ilgili yeni programıyla izleyicilerimize yeni ve ilgi çekici bir bakış açısı getireceğinden eminiz. Geleceği düşünerek insanların mevcut sorunlara ilişkin algılarını genişletmek, çözümlerin kolaylaşmasını amaçlıyoruz. Geleceği hayal etmek ve düşünmek insanın ufkunu genişletiyor” diye ekledi.

Next bundan sonra iki haftada bir,  çok dilli bir program olarak Pazartesi günleri saat 21:00'da Rûdaw TV'de, Kürtçenin Sorani ve Kurmanci lehçelerinde yayınlanacak. Programın İngilizce, Türkçe ve Arapça versiyonları da dijital medyada yayınlanacak.

Rûdaw'ın web sitesinde, YouTube ve sosyal medya platformlarında çevrimiçi olarak yayınlanacak.

Next, izleyicileri bilim ve teknolojideki en son gelişmeler ve bunların insanlığın geleceğini nasıl şekillendirebileceği konusunda bilgilendirmeyi, ilham vermeyi ve eğitmeyi amaçlıyor.

Namo Abdullah: Rûdaw'a geri döndüğüm için çok heyecanlıyım

Rûdaw’da yeni sezonda farklı bir formatla kameraların karşısına çıkmaktan mutlu olduğunu ifade eden Namo Abdullah, "Rûdaw'a geri döndüğüm ve bu yeni program başlatacağım için çok heyecanlıyım. İnovasyon ve bunun hayatlarımızı nasıl iyileştirebileceği ve sorunlarımızı nasıl çözebileceği konusunda her zaman tutkulu oldum. Umarım Next, bilim ve teknolojinin inanılmaz potansiyelini keşfedebileceğimiz ve aynı zamanda karşılaştığımız etik ve sosyal zorlukların bazılarını çözebileceğimiz bir platform olur” dedi.

Bağımsız bir medya kuruluşu olan Rûdaw Medya Grubu, çalışmalarını yazılı, görsel ve işitsel olarak yayınlayarak bilgi ve gerçekleri profesyonel bir şekilde aktarmayı amaçlıyor. Kürtçe’nin Sorani ve Kurmanci lehçelerinde yanı sıra Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde de yayın yapmaktadır.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli