Korkular kendi eserimiz

11-05-2015
Suheyr Kaysi
Etiketler Suheyr Kaysi
A+ A-

Her zaman hayallerimiz ve hedeflerimiz konusunda korku duyarız.

Çogu zamaz korkunun hayatımızda büyük bir rolü var. Belki de korkular nedeniyle hayatımızda değişmesini istediğimiz birçok şeyi değiştiremiyoruz.

 

Derler ki; erkekler 60 yaşına geldiklerinde, yaptıkları şeylerler ilgili pişmanlık duymaz. Belki yapmadıkları şeyler için daha çok pişmanlık duyarlar. Aşık olduğu kadının elden gitmesinden pişmanlık duyar… Ya da yolunu gözlediği kadının birgün karşısına çıkmasını umut eder. Bu nedenle her zaman elde ettiklerini birgün kaybetme korkusu daha ağır basar.

 

Korkuların hayatımızda nasıl büyük etkileri olduğunu ve hayatımızın geri kalanını da belirlediğini biliyorum.

 

Bu konuda tanınmış isimlerden Oprah Winfrey’i örnek vermek istiyorum. Oprah, hayatının her alanında sorunlarla karşılaşan fakat pes etmeden mücadelesini sürdüren biri. Siyahi olması, dolgun ve seksi bir kadın olması, yoksul bir aileden gelmesi… Hepsi engel. Buna rağmen hayatında karşılaştığı tüm engelleri aşan, dünyanın tanıdığı başarılı ve güçlü bir kadın.

 

Oprah kitabında (benim anladığım kadarıyla) şunu diyor; Hayatımızda karşılaştığımız engeller olacaktır. Engellere karşı gücümüze ve irademize inanmamız gerekiyor. Korkular bizi engellere karşı zayıf ve başarısız kılar. Benim bildiğim tek şey, hayatımızı değiştirmek adına, korkularımızın bizi yenmesine izin vermemek gerektiği… Bu nedenle, hayatımızı değiştirmek istiyorsak eğer, korkularımızın üstesinde gelmemiz gerekiyor. Belki böylece geleceğimizin daha iyi olmasını sağlayabiliriz…

 

En çok sevdiğin sözlerden biri de oyuncu Will Smith’e ait: ‘’ Çaba ve değişim büyük amaçlara ulaşmamızı sağlar. Şunu kabul etmeliyiz ki, bu yorulmadan mümkün olmaz!’’

 

İçinde bulunduğumuz topluma bakmayın. Toplum, çocukluktan itibaren önümüze engeller ve korkular dikiyor. Örneğin; Her zaman duvar kenarından yürümemizi... Rüzgar eserken kapıyı sımsıkı kapatmamızı…

 

Kendi adıma şunu rahatlıkla belirteyim. Hiçbir zaman duvar kenarından yürümedim ve hayatımda olabilecek değişiklikler için rüzgara kapılarımı kapatmadım… Hayatımı dar bir alana sığdıramam. Edineceğim yeni tecrübelerden de korkmuyorum.


Hayatımızdaki engeller ve korkular, biraz da kendi eserimiz. Önümüze çıkan fırsatlar da bu yüzden heba oluyor…

(Yazılar, yazarların görüşlerini yansıtmaktadır. Rûdaw Medya Grubu'nun kurumsal bakış açısıyla örtüşebilir ya da örtüşmeyebilir.)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli