'Yeşil' maskesiyle Amedspor maçına giden 11 Sakaryaspor taraftarına gözaltı

Haber Merkezi – Amedspor ile karşılaşmaya giden bir grup Sakaryaspor taraftarının otobüste 'Yeşil' kod adlı JİTEM'ci Mahmut Yıldırım’ın maskelerini taktığı ortaya çıktı. 11 taraftar gözaltına alındı.

Amedspor ve Sakaryaspor maçında bir grup Sakaryaspor taraftarının “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın maskeleri ile maça gittiği ortaya çıktı.

Amedspor geçen hafta İstanbul Olimpiyatı Stadyumu’nda Sakaryaspor ile karşılaştı.

Maçın ardından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde maça giden bir grup Sakaryaspor taraftarının adı 90’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen 'Yeşil' kod adlı JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım'ın fotoğrafından maske yaptığı ve bu maskelerle maça gittiği ortaya çıktı.

Olayın ardından 11 Sakaryaspor taraftarı gözaltına alındı.

Beştaş: Ey savcılar uyuyor musunuz?

DEM Partili Meral Danış Beştaş, bir grup Sakaryaspor taraftarının Amedspor maçına "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım maskeleriyle gitmesine tepki gösterdi.

Beştaş, X hesabındaki paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İktidarın ayrımcı, dışlayıcı ve Kürt düşmanlığı politikaları katilleri kendine rehber edinen sürüleri üretti… Çukursunuz… Ey savcılar uyuyor musunuz, yoksa engelleniyor musunuz ya da yetkiniz mi yok?"

CHP Milletvekili Taşkent’ten tepki

Öte yandan, CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, "Sakaryaspor’un yeşili umudun, mücadelenin, barışın, birliğin ve beraberliğin yeşilidir. Şehrimiz, bu toprakların en kirli faili meçhul tetikçilerinin değil; “dünyayı güzellik kurtaracak” diyen Sait Faik’in şehridir. Umarım gençlerimiz yaptıkları bu yanlışın farkına varırlar." ifadeleriyle taraftarların hareketine tepki gösterdi.

Sakık: Asıl sorun bunu suç olarak göremeyen hukuk düzenidir

DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık da sert tepki gösterdi.

Sakık şunları yazdı:

“Asıl sorun bu  çomarlarda değil. Bugün binlerce cinayetin faili Kürtlerin katili yeşilin maskesini takar, yarın beyaz bere. Her gün ‘bizi Filistin’e, Suriye’ye, Gabar’a’ gönder der. Ama belinde silah, dilinde küfür sistemin savunmasız bıraktığı insanları katleder. Maktul ya bir kadındır ya çocuk ya da bir gün mülteci. Aslında korkak ve yüreksizdiler.

Asıl sorun siyaseten tükenenlerin burdan siyaset devşirmesidir. Bu siyasi dille sokaklarda infial yaratmak isteyenlerdir. Bu güruhu yüreklendirip kutuplaştırma üzerinde ömrünü uzatmak isteyenlerdir.

Asıl sorun bunu suç olarak göremeyen hukuk düzenidir.”

AK Parti İl Başkanı: Sakaryaspor taraftarı asla yalnız değildir!

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ise Sakaryaspor taraftarı yalnız değildir” açıklaması yaptı.

X üzerinden açıklama yapan Tever, şunları yazdı:

CHP Sakarya Milletvekili tarafından yapılan paylaşımla gözaltına alınan Sakaryaspor taraftarı asla yalnız değildir!

Siyasetçiler milletimize hizmet etme noktasında rekabet siyaseti ile yarışmalıdır, husumet siyasetinin ve terör örgütü sempatizanlarının destekçisi olmamalıdır. Bu husustaki ayrımı iyi yapmak lazım.

Nefret söylemi ve eylemleriyle bir yere varılamayacağını iyi bilir ve bunu daima reddederiz. Fakat taraftarlarımız bugün hedefe konulduysa, bu şahsiyetli duruşlarından, vatan ve millet sevgisindendir. Gençlerimiz, vatanseverliklerini ve Sakarya’ya olan bağlılıklarını bu şehrin takımına olan aidiyetleriyle ifade etmektedir. Sizlerin de bu ayrımı özellikle iyi yapmanızı tavsiye ederim Ayça Hanım.

Şayet bu konuda samimiyseniz; Sakarya’nın çocuklarını hedef göstermekle değil, mensubu olduğunuz partinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün konu edildiği pankartlara el konulduğunda bu duruşu göstermenizi beklerdik.

Sabah başka, akşam başka konuşmakla samimi olamazsanız. Umarım bu yanlıştan bir an evvel döner, bu aziz şehrin milletvekili olduğunuzun farkına varırsınız!”

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz yıl Amedspor’un Bursaspor ile oynadığı maçta da yine bir grup taraftar Mahmut Yıldırım ile 90'larda derin devletin insan kaçırmasının simgesi haline gelen "beyaz toroslar"ın posterini açmıştı.

Konu kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.