Kayıp kız çocuğu Narin olayında sıcak gelişme: Gözaltı var

Haber Merkezi – Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin'i arama çalışmalarının 11. gününde mcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan kişi gözaltına alındı. Öte yandan  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile aile çapraz sorguya alındı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile anne Yüksel ve baba Arif Güran’ında aralarında bulunduğu tüm aile fertleri, amacalar ve kuzenler yeniden ifadeye alınması için jandarmaya talimat verdi.

Jandarma ifade için tüm aile üyelerini köyde bulunan kriz merkezinde çapraz sorguya alırken, ifade işlemlerinin Ankara ve İstanbul’dan gelen uzman ekip tarafından yürütüldüğü öğrenildi. Narin Güran’ın aile üyelerinin ifade verme işlemi sürüyor.

Olayla ilgili soruşturmada küçük kızın ağabeyi E.G., gözaltına alınmıştı. Adli Tıp incelemesinde kolundaki ısırık izinin kime ait olduğu tespit edilemedi.

NTV'de yer alan habere göre, küçük kızın amcası aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı gözaltına alındı. 18 yaşındaki ağabey ise serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan gelecek haberi bekliyor.

Kayıp Narin'i arama çalışmaları da sürüyor. Bölge, havadan ve karadan karış karış tarandı. Bugüne kadar toplamda 12 bin 500 araç kontrol edilip 130 kişinin ifadesine başvuruldu.

Mahallenin etrafındaki 16 kilometrekarelik alanda çalışma yürütüldü.

Aramalarda deprem gibi afetlerde kullanılan yer altı görüntüleme cihazı da kullanıldı. Çalışmalarda son olarak, bölgeye 2 kilometre uzaklıktaki derede bir terlik bulunmuş ancak aile terliğin kızlarına ait olmadığını söylemişti.

Şu ana kadar yapılan aramalarda, küçük kıza dair bir ize ulaşılamadı.