Özgür Özel ile Dilruba Kayserilioğlu'nun yan yana gelmesine AK Parti kanadından tepki

Haber Merkezi – AK Partili Ömer Çelik, sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan ve ardından serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu'nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le yan yana gelmesine tepki gösterdi.

İzmir’de bir sokak söyleşisinde Instagram’ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla 12 Ağustos'ta tutuklanmasının ardından dün tahliye edildi.

Tahliye edilmesinin ardından Dilruba Kayserilioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açılış konuşmasını yaptığı 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'na katıldı.

“Asla kabul edilemez”

Dilruba'nın protokolde Özel'le yan yana oturmasını eleştiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez" dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çelik, şu ifadelere yer verdi:

"Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir.

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir. Bunlar kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir.

Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünüdür. Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kesin bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur."