DEM Partili vekil duyurdu: Samsun’da tarım işçilerinin kaldığı yer silahla tarandı

Haber Merkezi - DEM Parti Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Urfa'dan Samsun'a giden mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı yerlere ateş açıldığını belirtti. Ayan, "Urfa’dan Samsun’a mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya giden 200 işçinin kaldığı yerler silahla taranıyor, emniyet izliyor" dedi.

DEM Parti Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, mevsimlik işçilere yönelik saldırı ile ilgili olarak sosyal medyada bir paylaşım yaptı.

Ayhan, işçilerin kaldığı evin cam ve duvarlarındaki kurşun deliklerini gösteren videoyu paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Urfa’dan Samsun’a mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya giden 200 işçinin kaldığı yerler silahla taranıyor, emniyet güçleri uzaktan izliyor!"

Emeğinin peşinden giden insanların sırf Kürt diye lince/saldırıya uğramasında kaçıncı olay bu? Hiçbirinde failler yargılanmadı, ceza almadı.

Bu yaşanan saldırılar da 'münferit' değil politik saldırılar olarak Kürtlerin canına kast etmeye devam ediyor. Saldırıya uğrayan işçilerin yanında olduğumuzu, bu saldırılarla hukuk önünde mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz."