İstanbul'da biri devlet hastanesine iki ayrı silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Haber Merkezi - İstanbul Bahçelievler'de dün gece iki ayrı silahlı saldırı düzenlendi. İlk olarak, bir hastanede gerçekleşen saldırıda 5 kişi yaralanırken, daha sonra sokak ortasında yürürken saldırıya uğrayan 3 kişiden biri hayatını kaybetti, biri yaralandı.

Bahçelievler Devlet Hastanesi acil servisine kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 kişi yaralandı, hastane binası ve bir ambulans da hasar gördü. Olay yerine çok sayıda özel harekat ve çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polisin incelemeleri sürüyor.

Saldırıdan kısa süre önce, yine Bahçelievler'de Kocasinan Merkez Mahallesi Mahmutbey Caddesi üzerinde yaya olarak ilerleyen 3 kişiye ateş edildi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, biri yaralandı. Diğer kişi ise olay yerinden kaçmayı başardı.

Emniyetten açıklama

Emniyet güçleri, her iki saldırıyı gerçekleştiren zanlı veya zanlıları yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Şu ana kadar olayla ilgili herhangi bir gözaltı yapıldığına dair resmi bir açıklama bulunmuyor.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği, Bahçelievler Devlet Hastanesi önünde bekleyenlere yönelik silahlı saldırıda yaralanan 5 kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, gece 02.50 sıralarında Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin önünde bekleyenlere yönelik silahlı saldırı gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Olay yerine araçla gelen saldırganların açtığı ateşte biri polis memuru, biri jandarma personeli, biri özel güvenlik personeli, ikisi de sivil vatandaş olmak üzere 5 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, "Yaralılar tedavi altına alınırken, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Saldırganlar olay yerinden geldikleri araçla kaçarken, saldırıda kullanılan araç, Yenibosna'da terk edilmiş halde bulunmuştur. Şahısların yakalanması için başlatılan geniş çaplı soruşturma devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Gece saatlerinde gerçekleşen silahlı saldırıda hastane binası ve bir ambulans da zarar görmüştü.