19 kuruluşun ve 39 kişinin malvarlığı donduruldu

Haber Merkezi – “Terör örgütlerine finansman sağladığı” iddiasıyla 39 kişinin ve 19 kuruluşun mal varlığı donduruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun" kapsamında aldığı malvarlığının dondurulması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasını taşıyan karara göre, “PKK bağlantısı” gerekçesiyle 14 kişi ve İstanbul merkezli Göç İzleme Derneği'nin (GÖÇİZDER), Maoist Komünist Partisi (MKP) üyeliği suçlamasıyla 5 kişinin, “FETÖ'ye finansman” nedeniyle de 20 kişi ile yurt dışı merkezli 18 vakıf ve kuruluşun malvarlığı donduruldu.

Malvarlığı dondurulan kuruluşlar arasında yer alan GÖÇİZDER, “zorla göç ettirilen gruplar arasında sosyal dayanışmayı geliştirmek ve göç mağdurlarının insanca yaşama yönelik taleplerini yükseltmek” amacıyla 2016 yılında İstanbul’da kurulmuştu.

GÖÇİZDER’e yönelik açılan kapatma davası Bakırköy 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülüyor.

Haziran ayında görüşen son duruşmada mahkeme, dernek üye ve yöneticilerinin "örgüt üyeliği" suçlamasından beraat ettikleri İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazılmasında ve MASAK raporlarında yer alan derneğe ait yayın ve materyallerin gönderilmesine karar vermişti.

Duruşma ise 11 Ekim'e ertelenmişti.