Gözaltına alınan öğretmenler serbest bırakıldı

Haber Merkezi - Özel sektör öğretmenlerinin asgari ücretin altına düşen ücretlere karşı Ankara’da yapmak istedikleri basın açıklamasında polisin gözaltına aldığı 7 öğretmen akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Öğretmenlere polis müdahalesi Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Davutoğlu tarafından eleştirildi.

Türkiye’nin dört bir yanından dün Ankara’ya gelen ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde öğlen saatlerinde basın açıklaması yapmak isteyen özel sektör öğretmenlerine polis izin vermedi.

Öğretmenlere biber gazıyla müdahale eden polis 9 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar içerisinde 7 öğretmenin yanı sıra 2 avukatın da bulunduğu daha sonra anlaşıldı. Söz konusu iki avukat kısa süre içerisinde salıverilirken, gözaltındaki 7 öğretmen ise akşam 18.00 sıralarında serbest bırakıldılar.

Kılıçdaroğlu: Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz

Öğretmenlerin salıverildiğinin öğrenilmesinden kısa süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun polisin bugünkü sert müdahalesini eleştiren tweet atması dikkat çekti. Kılıçdaroğlu saat 17.57’de şu mesajı paylaşmıştı:

“Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… “Al bunu diyen” o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!”

Davutoğlu'ndan tepki

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, dün Ankara’da gözaltına alınan ve dün akşam saatlerinde salıverilen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerine destek verdi. Davutoğlu, öğretmenlerin gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Değerli meslektaşlarım, hakkınızı ararken şiddet uygulayanlar ve o talimatı verenler öğretmenliğin kutsiyetinden nasipsiz olanlardır. Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözünü dillerine dolayanlar sebep olduklarından utanmalı. Öğretmenler gözaltında.”

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: Utanmıyor musun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öğretmenlerin gözaltına alındığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak "Öğretmenlere… ‘Al bunu diyen’ o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz" ifadelerini kullanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, öğretmenlerden Betül Koca'yı hedef göstererek cevap verdi.

Soylu'nun paylaşımları şöyle:

"Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olmak için ergenleşmeni anlıyorum. Seni "troll" yapmalarını da anlıyorum. Anlamadığım; 1-FETÖ'nün ayak izinden yürümen, 2-HDPKK'ya sevgin, 3-CHP'yi her türlü suç örgütüne alet etmen, 4-Kutuplaştırma ve kaos için her türlü tahrike oynaman..

Kılıçdaroğlu, Ankara’da, defalarca Emniyet Terör Şube'nin gözaltına aldığı, kamuda öğretmenlik de yapmayan, profesyonel eylemci HDPKK’lı eliyle polisle öğretmeni karşı karşıya getirmeye utanmıyor musun

Kılıçdaroğlu, 6’lı masaya kendini ispat için her yolu deniyorsun. Yeter kendi hırsın için yaptığın bu sorumsuzluklardan vazgeç."