CHP Sözcüsü: Kabil Havalimanı'nı vazgeçilmez kılan nedir?

31-08-2021
Rûdaw
Etiketler CHP Sözcüsü Faik Öztrak CHP Afganistan Kabil Havaalanı
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türk Silahlı Kuvvetleri Birlikleri’nin (TSK) Afganistan'dan tahliyesi kararının eleştirilerini haklı çıkardığını belirterek, "İşte bugün Kabil Havalimanı'nın yanı başında, her gün bombalar patlıyor, insanlar ölüyor. Peki, kim haklı çıktı? Yine biz haklı çıktık." dedi. Öztrak, AK Parti hükümetinin hala Kabil Havalimanı'nı işetmek istediğini belirterek “Kabil Havalimanı'nı bunlar için bu kadar vazgeçilmez kılan nedir?” diye sordu

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantı devam ederken açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Öztrak, Afganistan'da yaşanan gelişmelere değindi. CHP Sözcüsü, parti olarak başından beri Türk askerinin tahliye edilmesi gerektiğini söylediklerini, havalimanı çevresinde yaşanan patlamalar nedeniyle bu konuda haklı çıktıklarını belirtti.

Öztrak, "İşte bugün Kabil Havalimanı'nın yanı başında, her gün bombalar patlıyor, insanlar ölüyor. Peki, kim haklı çıktı? Yine biz haklı çıktık. Çünkü biz meselelere, Erdoğan'dan farklı olarak, sadece ve sadece Türkiye'nin penceresinden, ulusumuzun hak ve menfaatleri penceresinden bakıyoruz" dedi.

‘5 milyon Suriyeli 10 yıldır Türkiye'de’

Suriye'de yaşananların ortada olduğunu dile getiren Öztrak, şunları kaydetti:

"5 milyon Suriyeli sığınmacı 10 yıldır Türkiye'de. Bu sığınmacılar için 40 milyar dolardan fazla para harcandı. Sınırlarımızda güvenliği sağlamak için binlerce askerimiz, sınırın öteki yanında duruyor. Yüzlerce askerimiz, Suriye'de şehit düştü. Peki, Türkiye'ye tüm bu ağır bedelleri kim ödetti? Elbette Erdoğan ve Erdoğan'ın bitmek bilmez kibri. Ne yazık ki Erdoğan, 3-5 milyar avro finansı görünce, Türkiye'yi, Avrupa'nın mülteci gettosu yapmaya, hemen teşne oluveriyor. Daha dün, 'Finansı iyi yönettiğimiz için yeni mülteciler alabiliriz' diyen kimdi? Erdoğan'dı. Millet tepki gösterince çark etti. Erdoğan'ın dün dediğini, bugün dediği tutmuyor. Rüzgargülü gibi, nereden rüzgar eserse Erdoğan da oraya dönüyor. Bir gün 'Taliban ile görüşürüz.' diyor, ertesi gün Taliban'ı terörist ilan ediyor. Sonraki gün de 'Taliban ile masaya otururuz' diyor.

‘Küçük ortağının hali daha perişan’

Erdoğan'ın kuyruğuna takılan küçük ortağının hali daha da perişan. 15 gün önce, 'Askeri unsurlarımızın Afganistan'ı terki, düşünülemeyecektir' diyen ufak ortak, bugünlerde, 'Askerimizin tahliyesi doğru bir tercih, yerinde bir karardır' diyerek, çekilme kararına alkış tutuyor. Hemen ardından da 'Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz' diyerek kendini bir kez daha yalanlayıveriyor. Erdoğan'ın kuyruğuna takılırsan böyle 'ufak rüzgargülü' olursun. Bu beyler her şeyden vazgeçiyorlar. Kabil Havalimanı'nın işletmesinden nedense bir türlü vazgeçemiyorlar. Hakikaten, Kabil Havalimanı'nı bunlar için bu kadar vazgeçilmez kılan nedir? Afganistan'daki havalimanında bunları bu kadar cezbeden ne var? Afganistan'da şu anda en bol olan terör ve uyuşturucu. Türkiye'yi, böyle bir coğrafyaya sokmak için, bu ısrar neden? Çıksınlar şunun sebeplerini millete bir anlatsınlar bakalım ama yapamazlar."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli