TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – ‘İşgal ettiniz, sürüleceksiniz!’

31-08-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonunda yaptığı konuşma bu sabah tüm gazetelerin manşet ve sürmanşetiydi.

 

Sabah gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini, “7 Haziran’dan ders çıkaralım” başlığıyla verdi. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1 Kasım seçimlerinden temennimiz odur ki milletimiz, bu süreçte yaşadıklarımızı bizlere yaşatmayacak bir kararı verir ve bu kararla da Türkiye, 2016 yılına girmiş olur” dedi.

 

Erdoğan, “Seçim güvenliği noktasında hükümetimiz, silahlı kuvvetleri olsun, İçişleri Bakanlığı olsun, her şeyiyle bütün tedbirlerini almak suretiyle en az hasarla atlatacağına inanıyorum. İnşallah seçim güvenliği içerisinde öyle zannediyorum ki 7 Haziran'da yaşananlar 1 Kasım'da yaşanmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

CHP'nin iktidar umudu yoktu

 

7 Haziran seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa eden emekli müftü İhsan Özkes, eski partisine ağır suçlamalar yöneltti.

 

Yeni Şafak gazetesinin “CHP’yi bombaladı” başlığıyla duyurduğu haberde İhsan Özkes,”7 Haziran seçimleri öncesinde CHP'nin tek başına iktidar olma umudu yoktu. Bir proje uygulanmaya başlandı. Dış ve iç odaklar şöyle bir şey kurguladılar” dedi.

 

İhsan Özkes, “HDP'yi yüksek bir şekilde barajı aştırırsanız AK Parti tek başına iktidar olamaz, Türkiye yeni bir sürece girer. Tabii bunu açık seçik ifade etmiyorlar ama ben oralarda bulunduğum için böyle bir yola tevessül edildiğini gördüm” şeklinde konuştu.

 

IŞİD'den Türkiye'ye tehdit

 

Türkiye’nin, IŞİD’le mücadele koalisyonuna katılması örgütü kızdırdı. Türkçe yayın yapan haber sitesi hilafettakip. com’da, “Türkiye’nin bugün elleriyle işledikleri, Türkiye’ye döndürülecektir. Allah sizi muvahhid mücahidlerin elleriyle işgal ettiğiniz İslam topraklarından sürecek” denildi.

 

Cumhuriyet gazetesi, örgütün açıklamasını, “İşgal ettiniz, sürüleceksiz!” başlığıyla manşetten verdi. Haberde, şu ifadeler yer aldı:

 

“IŞİD açıklamasında; ‘Erdoğan, Peşmerge’yi, ÖSO’yu Türkiye üzerinden sokup, gıda, ilaç ve teçhizatla destekleyip Kobane’yi kurtardı. Haçlıların daha çabuk PKK ve Esad rejmine yardıma yetişmesi için İncirlik'i (İncirlik Üssü) ABD’ye açtı. Nasıl ki, Irak’ın elleriyle işledikleri bugün onlara döndürüldüyse Türkiye’nin, bugün elleriyle işledikleri de Türkiye’ye döndürülecek.”

 

HABER BAŞLIKLARI

 

Türkiye: Şanlı zafere canlı kutlama

Milliyet: 7 Haziran gibi olmayacak

Hürriyet: O sanıklar terfi etti

Star: Milli zafere karşı ittifak

Akşam: Ruh ikizleri

Bugün: Sivil BÇG kuruldu

Haber Türk:  Zafer çoşkusu

Taraf: Seçimi bir yıl erteleme planı

Vatan: Eve ekmek alacaktı

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli