CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu, Demirtaş ve Mızraklı'yı ziyaret etti

2 saat önce
Etiketler CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Demirtaş Mızraklı Ziyaret Cezaevi
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve eski HDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'yı ziyaret etti.

Tanrıkulu Demirtaş için "Siyasi gelişmeleri yakından takip ediyor" dedi, "Elbet bir gün Türkiye’nin Kürt meselesini cezaevleri önünden, duruşma salonlarından konuşmadığımız günler de olacak" ifadelerini kullandı.

Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve eski HDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'yı ziyaret eden CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

Demirtaş ve Mızraklı'nın sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Tanrıkulu şunları söyledi: "Yıllardır Türkiye’nin Kürt meselesinin siyasi rehinesi olarak Selahattin Demirtaş burada tutuklu olarak bulunuyor, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı var, Büyük Dairenin kararı var, 'Bu delillerle tutuklanamaz' diye ama ona rağmen bu karar uygulanmadı ve şimdiye kadar cezaevinde tutuldu. Haksız bir yargılama sonucunda mahkum edildi, dosyası şu anda istinafta. Gelişmeleri, siyasi gelişmeleri de yakından takip ediyor. Elbet bir gün Türkiye’nin Kürt meselesini cezaevleri önünden, duruşma salonlarından konuşmadığımız günler de olacak."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli