Özgür Özel: Şimdi yaşanan mali darbe girişimidir

2 saat önce
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, SGK’nın belediyelere prim borçları hakkında yazı göndermesine ilişkin “Bir darbe girişimi ile karşı karşıyayız. Darbe halkın seçtiklerini işlevsiz kılmaktır. Şimdi yaşanan ise mali darbe girişimidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Burada açıklama yapan Özel, Eskişehir’in en önem verdikleri illerden bir tanesi olduğunu belirterek "Bozkırın ortasında bir cennet yarattılar Yılmaz Büyükerşen ile birlikte" dedi. Özel şöyle konuştu:

"Yemeği Melih Gökçek yedi hesabı Mansur Yavaş ödesin diyorlar"

“Malum iktidar partisi CHP’nin belediyelerdeki başarılarından inanılmaz rahatsız, ne yapacaklarını şaşırdılar. Ama geçmişte ittifakla aldığımız şehri bu sefer ittifaksız aldık. Bu halk dostu belediyeciliğe gösterilen güvendi. Bunu hazmetmek yerine iktidar ‘biz bu belediyeleri nasıl çalıştırmayız’ diye düşünüyor. Bir darbe girişimi ile karşı karşıyayız. Darbe halkın seçtiklerini işlevsiz kılmaktır. Şimdi yaşanan ise mali darbe girişimidir. Geçen sefer İstanbul’da yaptılar hepimiz Ekrem Başkan’a sahip çıktık ve millet o darbeyi püskürttü. Şimdi bütün belediyelere SGK’dan yazı yolladılar. Teker teker herkese icra kağıdı geliyor. Biz bu belediyelerin büyük bölümünün sizden devraldık. Bu Ankara’nın vergi borcunu şişiren Melih Gökçek, adam tek bir kuruş ödememiş ki. Daha önce belediyeler AKP’deyken borçlarını ödememiş çünkü onlara af çıkarılmış. Şimdi de yıllardır yapmadıklarını yapıyorlar. Belediyeleri CHP’ler aldı diye ‘faizini ödesin’ diyorlar. Yemeği Melih Gökçek yedi hesabı Mansur Yavaş ödesin diyorlar.

“Kötülükle siyaset olmaz”

Saygı gösterecekleri yerde mali yönden elimizi kolumuzu bağlayacaklar, hizmet edemez hale getirecekler ve ‘CHP hizmet etmiyor görüyor musunuz’ diyecekler. Millet bunu görmeyecek mi? Kötülükle siyaset olmaz. Millet askeri darbenin yargı darbenin karşısında durduysa bunun da durur.

"Kötü planlar yapanlar kaybedecek"

Millet aksatanı da biliyor hizmeti yapanı da biliyor. Ben bu mali darbe girişimine karşı boyun eğmeyeceğimizi ve bu kötülüğe karşı mücadele edeceğimizi ilan ediyorum. İyiler, dürüstler, çalışkanlar ve halktan yana olanlar kazanacak. Kötü planlar yapanlar, halkın kararına karşı duranlar kaybedecek. Ben milletimizi bu kötülüğün karşısında iyilikle, güzellikle ve belediye başkanlarımızın yapacağı hizmetlere destek olarak bu mali darbe girişimini püskürtmeye davet ediyorum.

"Bir tane cana kıymayacağız"

Sokak hayvanları hakkında düzenlenen kanun hakkında ise Özel şunları söyledi:

“Bir sokak köpeği sorunu var evet ama bundan iktidar sorumlu. Aşırı üremeye bir çare üretmeden köpeklerin bu şehirde yarattığı sorunu durduramayacağımızı veteriner hekimler söylüyor. Sorunun yükünü belediyelerin sırtına bırakmak gibi bir anlayış yok. Önce oraya ‘öldürün hayvanları’ yazdılar. Biz karşı çıktık sildirdik. Şimdi de yükü belediyelere yıktılar ama para vermiyorlar. Biz çaresiz ve parasız kalsak da bu üstü örtülü katliam yasasındaki talimatı uygulamayacağız, bir tane cana kıymayacağız. CHP yaşatmak için var. CHP insan haklarını, hayvan haklarını savunuyor. Gücümüz yettiğince barınak yaparız, kısırlaştırırız, sahiplendiririz. Gücümüz yetmediğinde sorumlu ise iktidardır bunu da milletimize anlatırız.”

 

*******************************************************************

Heniyye öldürüldü, Batı Şeria'da yas ilan edildi

Haber Merkezi - Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniyye'nin ölümü nedeniyle Batı Şeria'da yas ilan edildi. Lübnan medyasında yer alan haberlere göre Batı Şeria'daki kasabalarda camiler, Hamas lideri Haniye için yas merasimleri düzenleniyor.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın göreve başlama törenine katılmak için bulunduğu Tahran'da gece saatlerinde öldürülmesinin ardından Batı Şeria'da halka açık yas ilan edildi. İran ve Lübnan medyasının aktardığı bilgilere göre İsrail işgali altındaki Batı Şeria kasabalarındaki camilerden Haniye için ulusal yas anonsları yapılıyor. Bölgedeki camilerin yas merasimleri düzenlediği aktarılıyor.

Ulusal yas ilanı ile birlikte Filistinli fraksiyonlardan Haniye için yas mesajları da gelmeye devam ediyor. Filistin Halk Cephesi, ''Haniyeh, Filistin için en değerli mal varlığını (canını) sundu'' dedi. Filistin Ulusal Girişim Hareketi "Cesur bir komutanı, vatanseverlik ve saflıkta seçkin bir kişiyi kaybettik" ifadelerini kullandı.

Tahran ziyareti sırasında öldürülen Haniye, Hamas'ın Siyasi Büro Şefi'ydi ve son yıllarda zamanının çoğunu Katar'da geçirmişti. İsrail-Gazze savaşı sırasında ateşkes görüşmelerinde arabuluculuk görevi yapmış ve Hamas'ın ana müttefiki olan İran ile temaslarda bulunmuştu. İsrail'e yönelik 7 Ekim saldırılarını başlatan Hamas'ın liderinin İsrail tarafından öldürülmesinin bölgede savaş ve şiddeti tırmandırmasından endişe ediliyor.

777

 

Ne olmuştu?

Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, bugün sabaha karşı yaptığı açıklamada, Heniyye'nin, Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu.

İran ve Hamas suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Heniyye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli