Aleviler: Kerbela hala devam ediyor, bizi kabul edemeyen bir zihniyet var

Ankara (Rûdaw) – Ankara’da Alevi kurumlarına saldırıya tepki gösteren DAD Ankara Şube Başkanı Mustafa Karabudak, “Demek ki Kerbela hala devam ediyor, hala bizi kabul edemeyen bir zihniyet var. Bunun sebebi de iktidarın kullandığı ayrıştırıcı dildir” dedi. Gökçebel Derneği Başkanı Gani Şahin de, saldırının organize olduğunu söyledi.

Ankara Mamak’ta bulunan Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi ile Çankaya’da bulunan Gökçebel Köy Derneği ile Türkmen Alevi Bektaşı Vakfı Genel Merkezi'ne dün öğlen saatlerinde eş zamanlı saldırı gerçekleştirildi.

Aleviler için kutsal olan Muharrem ayının ilk gününde gerçekleşen saldırılarda Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nde bir kişi hafif yaralandı. Ancak kurumlarda maddi hasar yaşandı.  

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Başkanı Mustafa Karabudak, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, saldırıyı “Kerbela’nın devam ettiği” şeklinde yorumladı:

“Muharrem ayının birinci günündeyiz ve bu anlamlıdır bizim için. Demek ki Kerbela hala devam ediyor. Hala bizi sindiremeyen, bizi kabul edemeyen bir zihniyet var. Bunun sebebi de iktidarın kullandığı ayrıştırıcı dil, ötekileştirme ve nefret dilidir.”

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, kurumlara giren şahsın içeride bulunanlara saldırmaya başladığı, sandalye fırlattığı görülüyor.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Alevi kurumlarına eş zamanlı saldıran A.O.K. isimli şahsın gözaltına alındığı bildirildi. Ancak Alevi kurumu temsilcileri, saldırının “organize” olduğunu belirtiyor.

Gökçebel Derneği Başkanı Gani Şahin, “Otomatikman organize olduğunu düşünüyoruz. Bir kişi diyorlar ama bir kişinin aynı bölgede, aynı anda böyle bir saldırıyı tek başına yapabileceğini düşünemiyoruz. Organize, planlanmış bir saldırı gibi geliyor bize” dedi.

Saldırıya ilişkin siyasi parti lirlerinden tepki geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, “Elbette bu provokasyon her yönüyle soruşturulmaktadır” açıklamasını yaptı.