O görüntü kafa karıştırdı; Türkiye’de maymun çiçeği var mı?

Haber Merkezi – Gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından 'Maymun Çiçeği' hastası olduğunu söyleyen bir yolcuyu taşıyan taksicinin gönderisini paylaştı. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Maymun çiçeği hastalığı konusunda kamuoyu müsterih olmalı” diyerek Türkiye’de herhangi bir vaka olmadığını açıklamıştı.

Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş'ın sosyal hesabından paylaştığı bir videoda, taksiye binen bir genç “maymun çiçeği” hastası olduğunu söylüyor.

Taksi şoförünün kayda aldığı genç, Afganistanlı olduğunu, vücudundaki belirtiler nedeniyle hastaneye gittiğini ve doktorların kendisine maymun çiçeğine yakalandığını söylediklerini aktarıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün konu ile ilgili açıklamasında; "Maymun çiçeği hastalığı konusunda kamuoyu müsterih olmalı. Hayvan kaynaklı olan bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir pandemiye yol açmaz. Semptomların genellikle 2, 3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika'da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır" İfadelerini kullanmıştı.

Maymun çiçeği  virüsü Afrika kıtası dışında ilk kez bu kadar yaygın görülüyor. Deride kabarcıklar oluşturan hastalık yakın temasla bulaşıyor.

Şu ana kadar 22 ülkede 200'ün üzerinde vaka tespit edildi ancak bir ölüm bildirilmedi.