İYİ Parti bu kez de Meclis'te otizmli gence ‘andımız’ı okuttu

31-03-2021
Rûdaw
Etiketler İYİ Parti Otizmli genç Andımız Meclis
A+ A-

Haber Merkezi - İYİ Parti Grup toplantısında Genel Başkan Meral Akşener’in kürsüye çıkarttığı otizmli bir genç son dönemlerdeki tartışmalarla gündeme gelen ‘andımız’ı okudu.

İYİ Parti Grup toplantısında konuşan Genel Başkan Meral Akşener, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'ne dikkat çekmek için, “Ülkemizde hem otizmli çocuklarımızın hem de ailelerinin büyük dertleri var” sözleriyle kürsüyü otizmli genç Cemil Aktulga ve annesi Nevin Aktulga'ya bıraktı.

Kürsüye gelen otizmli Cemil Aktulga ‘andımız’ı okudu. İYİ Partili salondakii tüm milletvekilleri ve partililer ayağa kalkarak Aktulga’yı alkışladı.

Tekrar kürsüye gelen Akşener, “Benim ailemde de var engelliler. Yıllar evvel bir büyüğüm demişti ki Meral, engelli çocuğu olmak bir anne için nedir biliyor musun? Ondan evvel ölmemeyi dilemektir” ifadelerini kullanırken duygu dolu anlar yaşadı.

Siyah önlük giyip okumuşlardı

Kastamonu’da geçen hafta İYİ Partililer Danıştay’ın kararına tepki olarak siyah öğrenci önlüğü giyerek Nasrullah Meydanı’nda Andımız'ı okumuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 17 Mart’taki grup toplantısında da konuşmasına başlamadan önce bir öğrenciyi kürsüye çıkararak 'Andımız'ı okutmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli