Kürd tutuklu Ramazan Algan 30 yılın ardından tahliye oldu

31-01-2024
Etiketler Ramazan Algan Siyasi tutuklu Şırnak
A+ A-

Haber Merkezi –  Ramazan Algan isimli Kürd tutuklu 30 yılın ardından Diyarbakır 2 No’lu T Tipi Cezaevi'nden tahliye oldu.

Ramazan Algan isimli Kürd tutuklu 30 yılın ardından 30 yaşında girdiği cezaevinden 60 yaşında serbest kaldı.

Algan 1993 yılında tutuklanan Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından “Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozma” gerekçesiyle 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Algan, sırasıyla Mardin, Antep,  Yozgat, Tokat, Şırnak, Rize cezaevlerinde ve son 5 yıldır da Diyarbakır cezaevinde tutuluyordu

MA’ya göre Algan'ı cezaevinin önünde Şırnak’ın  Silopi ilçesinden gelen ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi ve Silopi Belediye Eşbaşkanı Süleyman Şavluk ve eski Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz karşıladı.

Burada bir konuşma yapan Ramazan Algan,  "Doğrusu çıktığım için mutluyum fakat binlerce arkadaşımız hâlâ a direniyor. Umarım 2024 yılı bağımsızlık, barış, demokrasi, kardeşlik yılı olur. Özellikle tutsakları selamlıyorum. Buraya gelen arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Hepsi geçecek, söylüyorum: barış, barış, barış... Bunca yıl sonra insan çok farklı hisler yaşıyor. İnsan mutlu olduğu kadar arkadaşları için üzülüyor. Bütün arkadaşları selamlıyor ve başarılar diliyorum" dedi.

Ramazan Algan daha sonra memleketi Silopi’ye  doğru yola çıktı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli