Batman’da aşiret lideri için 2 bin metrelik yer sofrası kuruldu

31-01-2023
Etiketler Batman Beşiri Süleyman Bağdu
A+ A-

Haber Merkezi – Batman’da 17 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Zilan şeyhlerinden Süleyman Bağdu’yu anmak için düzenlenen törende, 2 bin metre uzunluğunda yer sofrası kuruldu.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegözü (Bahazrik) köyünde, 30 Ocak 2006’da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Zilan aşireti liderlerinden Şeyh Süleyman Bağdu için her yıl anma etkinliği düzenleniyor.

Zilan Türbesi'nde düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin birçok kentinden binlerce kişi katıldı.

Etkinlikte yaklaşık 2 bin metre uzunluğunda yer sofrası kuruldu. Onlarca kurban kesilerek gelen misafirlere ikramda bulunuldu, dualar edildi.

DHA’nın haberine göre, anma programında konuşan Süleyman Bağdu'nun oğlu Selman Bağdu, “30 Ocak 2006 tarihinde elim bir kaza sonucu dünyası değişen babamın 17'nci yıl dönümünü Türkiye'nin dört bir yanından, 7 bölgesinden gelen kardeşlerimle, okunan mevlitlerle yad ettik. Yer sofrasında misafirlerimizi ağırladıktan sonra bugün itibariyle misafirlerimizi göndereceğiz inşallah” dedi.

Bağdu, “Bir anma töreni olarak bu etkinliği her sene yapıyoruz. Katılımcıların hepsine teşekkür ediyorum. Yöre şartlarından ya da doğa şartlarından dolayı gelemeyen kardeşlerime selamlarımı iletiyorum. Bu bir etkinliktir, her sene de devam edecek inşallah” diye konuştu.

Saldırganlar akraba çıktı

Süleyman Bağdu (53) 30 Ocak 2006’da Siirt- Batman çevre yolunda saldırganların açtığı ateşte A. Latif Engin'le (57) birlikte vurularak yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında aralarında akrabaları olan doktor Yavuz Tüzün, ağabeyi Hüsamettin ve yakınları Hüseyin Tüzün de dehil 8 kişi tutuklandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli