Doç. Dr. Ulağlı: IŞİD’i Batı kurdu

İstanbul (Rûdaw) – Doç. Dr. Serhat Ulağlı; IŞİD, Boko Haram, El Kaide gibi örgütlerin Batılı ülkeler tarafından kurulan ve kullanılan örgütler olduğunu söyledi.

 

IŞİD’in Kürt bölgelerine yönelik saldırısından sonra gündeme gelen “İslam ve terör” konusu İstanbul’da düzenlenen konferansta masaya yatırıldı. Konferansta; IŞİD, El-Kaide, Boko Haram gibi örgütlerin vahşi uygulamalarından sonra Batı dünyasında oluşan İslam fobisi hakkında da görüşler dile getirildi.

 

Rûdaw’a konuşan AK Parti milletvekili Metin Kulunk, “terör” kelimesinin hayatın bir parçası haline geldiğini söyledi. Son yüzyılda Ortadoğu coğrafyasının kan gölüne döndüğünü belirten Kulunk, “Bizler bu konuyu konuşmak zorundayız” dedi.

 

Delaware Üniversitesi’nden Doç. Dr. Muqtedar Khan ise, IŞİD, El-Kaide gibi örgütler Ortadoğu coğrafyasında olduğu için, “terör” denilince de bu coğrafyanın akıllara geldiğini söyledi. Khan, Müslüman ülke yöneticilerinin Batılı ülkelerin desteğini almak için, kendi karşıtlarını “terörist” olarak nitelediklerini belirtti.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Serhat Ulağlı, “IŞİD, Boko Haram, El Kaide gibi örgütlerin emperyalist ülkelerin hayali örgütleri” olduğunu iddia etti.

 

Kastettiği ülkelerin bu örgütleri çıkarları için kullandığına dikkat çeken Ulağlı, “İslami terör’ kelimesi daha önce yoktu. Soğuk savaş sonrası Batı, bir düşmana ihtiyaç duydu. Bu da İslam oldu ki İslam’ın Avrupa’daki gücü her geçen gün artıyor” dedi.