CHP'li Ünsal: Türkiye'de halk sağlığı sorunu başladı

30-12-2022
Etiketler İlaç Krizi Türkiye Servet Ünsal
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Türkiye'de çok ciddi sayıda ilacın bulunmadığını ve halk sağlığı sorununun başladığını ifade etti.

Ünsal, Türkiye Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her seçim öncesi doğal gaz rezervi bulunduğunu açıkladığını ancak bugüne kadar bunların hiçbirinin çıkarılmadığını öne sürdü.

Türkiye'nin doğal gaz ve petrol arama gemileri Yavuz, Fatih ve Kanuni'nin 2011'li yıllarda Güney Kore'de yapıldığını belirten Ünsal, "Bizimkiler ikinci el bu gemileri aldılar; Fatih, Kanuni ve Yavuz adını verdiler, kırmızıya, beyaza boyadılar önümüze getirdiler. Bunlar şimdi Karadeniz'de gaz arıyormuş. Bu gemilerin mürettebatının tamamı da Güney Koreli. Bu gemiyi biz hala kullanamıyoruz, bizim mürettebatımız yok. Bu üç geminin maliyeti 744 milyon dolar. Bu parayla bu gemilerin sıfırını alırdık" diye konuştu.

Ünsal, Türkiye'de özellikle pandemi dönemi sonrasında ilaç anlamında büyük sorun yaşanmaya başlandığını savunarak "İlaç sorunumuz had safhada. Türkiye'de çok ciddi sayıda ilaç yok, halk sağlığı sorunu başladı. Şu anda 600'e yakın ilaç ülkemizde bulunamıyor. Bunlar da çok önemli ilaçlar" ifadelerini kullandı.

27 Aralık'ta gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Piyasada bulunan 7 bin kalem ilaç içinde az bulunan 950 ilacın, şu an 154'e kadar düştüğünü söyleyebilirim. Önümüzdeki 3-4 hafta içinde normale döneceğini bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli