Elçi’nin hayatından bir kesit 'Kırık Saat'

30-12-2017
Rûdaw
İstanbul
İstanbul
Etiketler Tahir Elçi Belgesel
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) -  Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin anısına çekilen “Kırık Saat” adlı belgesel, İstanbul’da gösterildi.

 

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Tahir Elçi’nin, ölüm yıldönümü münasebetiyle İstanbul’da düzenlenen anma töreni kapsamında bir belgesel gösterildi.

 

Tahir Elçi’nin hayatını konu alan Kırık Saat Belgeseli’nin gösterimine, Elçi’nin yakınları, arkadaşları ve HDP’li bazı milletvekillerinden oluşan 500’den fazla kişi katıldı.

 

Rûdaw’a konuşan belgeselin yönetmenlerinden Rabia Çetin, Tahir Elçi’nin eşsiz bir avukat, hak savunucusu ve mücadele insanı olduğunu söyledi.

 

Çetin, “Bir film şeridi gibi gözümüzün önünde hızlı bir şekilde akan hayatına şahit olduk. Bu filmde onun hayatında kaçırdığımız ve yitirdiğimiz şeyleri göstermek istedik.  Amaç, eş, baba ve insan olan Tahir Elçi’ydi” dedi.

 

Belgeselin diğer bir yönetmeni olan Sinem Babul ise, herkesin onu bir siyasetçi olarak tanıdığını, kendilerinin ise onu yüksek bir bilince sahip bir dost ve baba olarak tanıdıklarını ifade ederek, duygularını şöyle dile getirdi:

 

“Keşke binlerce kez keşke, onu daha çok koruyabilseydik. Seyircilerin de bu duyguyla salondan çıktıklarına inanıyorum.”

 

Rûdaw’a konuşan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “Filmden de anlaşıldı ki, bu ülkede eksik olan, tahammül, barış, dostluk ve akılcı tavırdır. Görülüyor ki bu gerçeklerin savunucularının yaşaması için uygun bir zemin yok. Bu ülkede barış ve sevginin eksik olduğu görülüyor” ifadelerini kullandı.

 

Elçi’nin önceden korunması gerektiğini söyleyen İnsan Hakları Derneği (İHD) Eşbaşkanı Eren Keskin ise, “Türkiye’de herkes cezasızlık politikasına son derece güveniyor’’ şeklinde konuştu.

 

Tahir Elçi’nin hayatından önemli kesitleri gözler önüne seren Kırık Saat Belgeseli, Rabia Çetin ile Sinem Babul’un yönetmenliğinde, bir buçuk yılda tamamlandı.

 

Anma töreninde, belgesel gösteriminin ardından, Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin yazdığı bir şiir de okundu.  Törene katılanlar duygularına hakim olamadı.

 

Neler olmuştu?

 

Kürt Avukat Tahir Elçi,  28 Kasım 2015’te Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan 4 Ayaklı Minare önünde bir grup avukatla yaptığı basın açıklaması esnasında, çıkan çatışma sonucu öldürülmüştü.

 

Çatışmanın ardından Sur Kaymakamlığı, sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli