Eski futbolcuların Erdoğan ile görüşmesi nasıl geçti?

30-11-2023
Rûdaw
Etiketler Arda Turan Emre Belözoğlu Fernando Muslera Seçil Erzan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
A+ A-

Haber Merkezi - Aralarında eski ünlü futbolcuların da olduğu onlarca kişinin Denizbank Levent eski Şube Müdürü Seçi Erzan tarafından “yüksek getirili fon” vaadiyle dolandırılması olayında Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a görüşerek yardım talebinde bulunmuştu.

Gazeteci İsmail Saymaz bugünkü köşe yazısında görüşmenin detaylarını yazdı.

İsmail Saymaz, İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu’nun da görüşmede buluduğunu ve Soylu’nun  Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’i arayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatını ileterek “Çocukların sorununu çözün” dediğini aktardı.

Erdoğan, futbolcularla İstanbul Havalimani'nda görüştü

Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Muslera, nisan ayında Erdoğan'dan randevu istedi. Erdoğan, İstanbul Havalimanı konuk evinde futbolcuları ağırladı.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Denizbank Genel Müdürü Hakan Ates'i arayarak, Cumhurbaskanı Erdoğan'ın para kaptıran eski futbolcular için "Çocuklarin sorununu cözün" dediği iddia edilmisti. Soylu, iddiaları yalanlamamıştı.

Bu telefonun arka planını öğrendim.

İddiaya göre Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Muslera, nisan ayında Erdoğan’dan randevu istedi. Erdoğan, İstanbul Havalimanı konuk evinde futbolcuları ağırladı. Yanında dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vardı. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

Erdoğan, görüşmede, "Bu olay nedir? Paraları nerede ve kime verdiniz?" diye sordu.

Üç futbolcu yaşadıklarını anlattı.

Erdoğan, dinledikten sonra Soylu’ya dönerek "Olaya bir bakın. Hakan Ateş'e söyle, bu işi çözsün. Baska konular da oldu. Lafımızı dinlemediler. Gereken uyarları yapın. İsterlerse bir gün içinde kapatırlar."

Soylu, görüşme sonrası Ateş'i aradı.

Futbolcularla Beştepe arasındaki trafiğin halen sürdüğü ve Erdoğan'ın meseleyi takip ettiği ifade ediliyor.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli