İstanbul (Rûdaw) - Bu yılın ilk 9 ayında, Kürdistan Bölgesi ve Irak’tan 20 bine yakın hasta, tedavi olmak amacıyla Türkiye'ye gitti.
Kürdistan Bölgesi hava sahasının Bağdat tarafından kapatılmasının ardından, Türkiye'de birçok sektörü etkilediği gibi sağlık sektörünüde etkiledi.
Kürdistan Bölgesi’nden İstanbul'a direkt uçuşların durdurulmasının ardından, Kürdistan Bölgesi ve Irak'tan Türkiye’ye giden hastaların sayısında düşüş yaşandı.
Rûdaw’a konuşan Dentaydin Hastanesi Pazarlama Koordinatörü Serpil Aydın, şunları söyledi:
“Direkt uçuşların durdurulması, bizim o bölgeden hastaların sayısında ciddi bir düşüş yaşattı. Oysaki asıl hastaları kazanmamız gereken bölgeler de orasıdır. Siyasete takıldığınız zaman ne yazık ki sizin de yapacak bir şeyiniz kalmıyor. Söz konusu bölgeden yaklaşık yüzde 55 ile 60 oranında bir düşüşümüz var.”
Kürdistan Bölgesi’nin hava sahasının kapatılmasının, bölgede sağlık sorunu yaşayan vatandaşları derinden etkiledi.
Estetik ameliyatından, IŞİD’le savaşta yaralanan bazı peşmergelerin protez el veya ayak uygulaması dahil hemen hemen bütün sağlık bölümlerinden Türkiye'ye gelen hasta sayısında düşüş yaşandı.
Ethica Hastanesi İşletme Müdürü Levent Eğitimci ise, şu ifadeleri kullandı:
“Direkt uçuşların olmaması bölgeden gelen hastalarımızı gerçekten yarı yarıya düşürdü. Direkt uçuşların tekrar açılması bu sorunların çözebilecek en büyük faktörlerden bir tanesi. Irak'tan gele hastalarımız Yurt dışından gelen hastalarımızın yüzde 10’luk civarını oluştururken şu an, yüzde birlerin aşağısına düşmüş vaziyette.”
Tüm engellemelere rağmen halen çok sayıda hasta, Kürdistan Bölgesi’nden Türkiye'yi ziyaret ediyor.
Bu yılın ilk 9 ayında, Kürdistan Bölgesi ve Irak’tan 20 bine yakın hasta, tedavi olmak amacıyla Türkiye'yi ziyaret etti. Yasaktan dolayı ise halen çok sayıda hasta zor durumda.
Yorumlar
Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın
Yorum yazın