‘PYD'de Stockholm sendromu var!’

30-10-2015
Rûdaw
Etiketler Yalçın Akdoğan PYD Rojava Esad
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Demokratik Birlik Partisi’ni (PYD) eleştirerek,"Kürtler’i yok eden Baba Esad, oğul Esad. Ama gidip bunlarla işbirliği yapabiliyorlar. Bunlarda Stockholm sendromu var" dedi.

 

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye'de rejimle işbirliği yaptığını belirttiği PYD'yi eleştirdi.

 

Akdoğan, "Şimdi Kürtler’e zulmeden, baskı yapan Esad ile işbirliği yapabiliyorlar. Kürtler’i yok eden Baba Esad, oğul Esad. Kürtler’e onlardan daha büyük zarar veren kimse geldi mi insanlık tarihinde? Ama işbirliği yapabiliyorlar. Bunlarda Stockholm sendromu var" ifadelerini kullandı.

 

PYD'nin ele geçirdiği bölgelerde Araplar’ı ve Türkmenler’i göçe zorladığını iddia eden Akdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Kobani'deki kendilerine tabi olmayan Kürtler’i kaçırdılar. Oradaki Araplar’ın, Türkmenler’in evlerini yaktılar. Onları zorla göç ettirmeye çalışıyorlar. Tam bir sindirme ve kaçırma politikası izlediler. Kandil'den getirdikleri silahlı adamlarla oraya çöktüler, ceberut bir yapı kurdular.”

 

Akdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çözüm sürecini buzdolabına kaldırdık" sözünü hatırlatarak, şöyle dedi:

 

"Çözüm Süreci'nin şu anda 'buzdolabında olması' bizim 'Kürtler’i kucaklamayacağımız, hizmet etmeyeceğimiz, yatırım yapmayacağımız, yaptığımız reformlardan geri adım atacağımız' anlamına gelmiyor. Oradakiler bizim vatandaşımızdır. Hangi etnik kökene, mezhebe ait olursa olsun biz, bütün vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz."

 

Akdoğan, sürecin devam etmesi için terörün sona ermesi gerektiğini belirterek, "Bu süreci zehirleyen, süreci sürdürülemez hale getiren bir örgüt ve eylemeleri var. Siz isteseniz de yapamıyorsunuz. Bu sürecin devam edebilmesi, bunların devre dışı kalması gerekiyor. Bütün bu illegalitenin, baskının, şiddetin, terörün devre dışı kalması gerekiyor ki o ortamda Çözüm Süreci devam edebilsin.”

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli