Hak-Par’dan Ermenek tepkisi

Ankara (Rûdaw) - Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Fehmi Demir, Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle yaptığı açıklamada iş güvenliği konusunda İLO sözleşmelerini uygulamayan siyasetçiler olduğunu belirtti.


Demir, yaptığı yazılı açıklamada 310 işçinin yaşamını kaybettiği Manisa Soma’da ki maden kazasının ardından gerekli derslerin alınmadığını belirtti.


Ermenek’te 18 işçinin su altında kalması sadece işverenlerin sorumluluğu ile açıklanamayacağını kaydeden Demir, iş güvenliği konusunda İLO sözleşmesinin gereğini uygulamayan siyasilerin sorumluluğunun birinci derecede olduğunu vurguladı.


İşçilerin sağ olarak kurtulmasını istediklerini belirten Demir, “Ancak, sorumlular sorumluluğunun gereğini yapmadıkça bu tür acı olaylar tekrarlanacak gibi görülüyor. Bu acı olaylar ancak işçilerin örgütlü mücadeleleri ile engellenebilir. Görünen o ki yetkili ve sorumlular hesap vermedikçe bu acıları yaşamaya devam edeceğiz. İş kazaları kader değildir. Hak- Par olarak bu tür olayların takipçisi olacağız ve sorumlulardan hesap soracağız” dedi.