PKK'nin Mersin açıklamasından sonra Demirtaş'tan dikkat çeken mesaj

01-10-2022
Etiketler Selahattin Demirtaş
A+ A-

Haber Merkezi – Demirtaş, “Demokratik siyasette ısrar ve barış politikası, bizim için ilkeseldir. Kimse geri adım atmamızı beklemesin” dedi.

Kasım 2016’dan beri Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan HDP’nin Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Geri adım atmayacaklarını ifade eden Demirtaş, şunları yazdı:

“Demokratik siyasette ısrar ve barış politikası, bizim için ilkeseldir. Kimse geri adım atmamızı beklemesin.

Her koşulda ilkelerimizi savunacak, halkın demokratik çözüm ve barış isteğini tüm olanaklarımızla, gür sesle söylemeyi sürdüreceğiz.

Faşizmi yıkacak, mutlaka kazanacağız.”

Demirtaş, Mersin saldırısını kınamıştı

Demirtaş, Mersin'de bir polisin hayatını kaybettiği Tece Polisevi’ne yönelik saldırıyı kınamıştı.

Şiddete karşı olduklarını belirten Demirtaş, “Mersin'deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim" ifadelerini kullanmıştı.

HPG: Düşman diliyle kınaması ancak sindirilmişlikle ifade edilebilir

Daha sonra ise PKK’nin askeri kanadı HPG saldırıyı üstlenmiş, saldırıyı gerçekleştiren üyelerinin kimlik bilgilerini kamuoyu ile paylaşmıştı.

PKK açıklamasında ayrıca “…Kürt halkını ve değerlerini korumak için kendisini feda eden fedaileri, hangi gerekçeyle olursa olsun düşman diliyle kınaması ancak sindirilmişlikle ifade edilebilir…” sözlerini kullanmıştı.

“Doğruları savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim”

Demirtaş daha sonra yine Twitter hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Demirtaş paylaşımlarında şunları yazdı:

“Milyonların sessiz barış çığlığını hücremden duyuyorum, halkın duygularının tercümanı olmaya çalışıyorum.

Elbette bunun bedelleri oluyor. Mahallenin "delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi" ya da karşı mahallenin "teröristi, katili" olarak yaftalanmayı göze alıyorum.

Konforlu alanlarından "siyaset" yapanların çıtları çıkmasa da, tek başıma bile kalsam inandığım doğruları savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Tarih hepimizi, söylediklerimiz ve sustuklarımızla yargılayacak bir gün.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli