Hak-Par: Tampon bölgeyle Kürt bölgesi kontrol edilecek

30-09-2014
Rûdaw
Etiketler Türkiye IŞİD Suriye Kürt Hak-Par
A+ A-

Ankara (Rûdaw)- Hak-Par, “Türkiye’nin tampon bölge amacının, IŞİD’le mücadeleden çok, Suriye rejimini değiştirmek ve Kürt bölgesini kontrol etmek olduğunu” bildirdi.


Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak Par) Parti Meclisi (PM), 27-28 Eylül tarihlerinde Ankara’da toplandı.  26 Ekim’de yapılacak 6’ıncı Olağan Büyük Kongre hazırlıklarını gözden geçiren PM, bir bildiri yayımladı.


Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırıları ile saldırıların ardından yaşanan göç dalgasına dikkat çekilen bildiride, Türkiye’ye sığınan insanların sorunlarını çözmek için hükümete çağrıda bulunuldu.


Bildiride, Türkiye’nin tampon bölge isteği  de değerlendirildi. Tampon bölgenin amacının IŞİD’le mücadeleden çok, ”Suriye rejimini değiştirmek ve Kürt bölgesini kontrol etmek” olduğu vurgulandı.


Bildiride, “Hak-Par olarak, Türkiye’nin bir başına sınır ötesine asker göndermeye yönelik böylesi bir eyleminin, ülkeyi bölgede sıcak bir çatışma içine sokabileceği, ama herhangi bir sorunu çözmeye de hizmet etmeyeceği görüşündeyiz. Türkiye böylesi bir maceradan uzak durmalıdır” ifadeleri yer aldı.


Hak-Par, Suriye’de yapılacak demokratik bir anayasa ile, Sünni- Şii- Arap bölgeleri ile Kürt bölgelerini ve Dürziler’in yaşadığı bölgeyi içeren federal bir ülke olmasını da talep etti.

 

Hak-Par Kongresi, 26 Ekim’de Ankara’da yapılacak. Kemal Burkay, genel başkanlığı bırakacağını açıklamıştı.


Kongrede, partinin isminin ve ambleminin değiştirilmesinin yanısıra diğer Kürt partileriyle birlikte oluşturulması planlanan “Çatı Partisi” fikrinin de şekillenmesi bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli