Antep'te şehir meydanına asılan Haniye pankartı tepkilere neden oldu

Haber Merkezi - Antep'te HÜDA-PAR'lı olduğu iddia edilen bir grup, Türkiye’de kutlanan ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ etkinliklerinin yapılacağı Demokrasi Meydanı alanına İsmail Haniye pankartlarını astı. Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP'lilerin tepkisi üzerine pankartlar indirildi ve yerine Atatürk posteri ve Türkiye bayrağı asıldı.

Antep'te HÜDA-PAR'lı olduğu iddia edilen bir grup, ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ kutlamalarının yapılacağı Demokrasi Meydanı alanına İsmail Haniye pankartlarını astı.

Kutlamalara katılan Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP'liler alana Hamas eski liderinin fotoğraflarının asılmasına tepki gösterdi.

ADD Antep Şube Başkanı İsmail Tümer'in Haniye pankartlarının indirilmesi talebine rağmen pankartların indirilmemesi sonrasında ADD ve CHP'li gençler tarafından pankartların indirildiği öğrenildi. İndirilen Haniye pankartlarının yerine Atatürk posteri ve Türkiye bayrağı asıldı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ‘Gaziantep Atatürk Düşünce Derneği’ Şube Başkanı İsmail Tümer "Atatürk Anıtı'nın tam karşısına Hamas lideri İsmail Haniye'nin pankartını asılıyor. Bende Vali Bey'e 'Bu pankartın burada ne işi var?' diye sordum bu pankartın indirilmesini ve kutlamanın bu şekilde yapılamayacağını söyledim. Vali Bey 'Halledeceğiz' diyerek geçiştirdi" şeklinde konuştu.