Mafya lideri Binali Camgöz Türkiye’ye iade edildi

2 saat önce
Etiketler Binali Camgöz Karadağ Camgöz Grubu
A+ A-

Haber Merkezi – Hakkında birçok suçtan yakalama kararı bulunan mafya lideri olduğu Binali Camgöz, Karadağ makamları tarafından Türkiye'ye iade edildi. Camgöz, Karadağ'dan MİT tarafından getirildi.

Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) 2018’de yurtdışına kaçan “Camgöz Grubu” olarak bilinen İzmir merkezli organize suç örgütü lideri "Deniz" kod adlı Binali Camgöz’ün Karadağ’dan Türkiye’ye getirildiğini açıkladı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan ve daha önce Gürcistan’a kaçtığı belirtilen Binali Camgöz, Karadağ’da gözaltına alındı.

Karadağ makamları tarafından Türkiye'ye iadesine karar verilen Camgöz, MİT tarafından Türkiye'ye getirildi.

Adı Jovan Vukotıc dosyasında da geçiyor

Camgöz’ün "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Kasten Öldürme, Tasarlayarak Öldürme, Kasten Yaralama, Nitelikli Yağma, Hakaret, Tehdit, Suçlunun Kaçmasına İmkan Sağlama, Azmettirme, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Resmi Belgede Sahtecilik" gibi suçlardan 41 suç kaydı, 25 ayrı suçtan da ulusal düzeyde arama kaydı bulunuyor.

2018'de Türkiye'de işlediği suçlardan ceza almamak için Gürcistan'a kaçtı.

2020 yılı başında sahte pasaport ile Belarus'a geçen Binali Camgöz, daha sonra Karadağ'a gitti.

Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığının çalışmaları sonucunda, "Mehmet Ali Bayhan" adına düzenlenmiş sahte kimlik belgeleri ile Temmuz 2022'de Karadağ'da yakalanan Binali Camgöz tutuklandı.

Türkiye'den kaçtıktan sonra da suç örgütünü yurt dışından yönetmeyi sürdüren, son olarak 4 Haziran 2022 ve 6 Haziran 2022'de İzmir'de iki şahsın öldürülmesi olayını azmettiren Camgöz'ün adı 8 Eylül 2022'de İstanbul'un Şişli ilçesinde suikasta uğrayan Sırp mafya lideri Jovan Vukotıc dosyasında da geçti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli