Sokak röportajı sonrası tutuklanmıştı: Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi

Haber Merkezi – İzmir'de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve 18 gündür cezaevinde kalan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi.

İzmir'de bir sokak röportajında sarf ettiği sözler nedeniyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle tutuklanan Kayserilioğlu tahliye edildi.

Tutuklanması kamuoyunda yoğun eleştirilere yol açan Kayserilioğlu "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ile "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla yargılanıyordu.

Avukat Hüseyin Yılmaz müvekkiline kamu davası açıldığını ve 3 Eylül'e duruşma günü verildiğini duyurmuştu.

İtiraz üzerine mahkeme Dilruba'nın "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından tutukluluğunu kaldırmış, yurtdışı yasağı getirmişti. Ancak genç kadın kendisine yöneltilen diğer suçtan tutuklu bulunuyordu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün 3 Eylül'de hakim karşısına çıkması beklenen Kayserilioğlu’nu  Aliağa Cezaevi'nde ziyaret etmişti.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Özel, Kayserilioğlu’nun ne söylediğinin farkında olduğunu belirterek şunları söylemişti:

"Özgürlüğüne kavuştuğunda kendi ağzından verdiği röportajda ne kastettiğini, etmediğini, gerçek düşüncelerini paylaşacak. Bu vakitten sonra içeride geçirdiği her dakika hukuksuzluk, biz 3 Eylül günü duruşmada serbest kalacağını ümit ediyoruz, kendisi de ediyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de Kayserilioğlu'nun tutuksuz yargılanması gerektiğini ifade etmişti.

Kayserilioğlu 12 Ağustos'tan bu yana İzmir Şakran Cezaevi'nde tutuklu bulunuyordu.

Ne demişti?

Instagram'ın kapatılmasına tepki gösteren Dilruba Kayserilioğlu şöyle konuşmuştu:

"Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni tek adama verirsek, o da çıkıp babasının ahırı gibi, çiftliği gibi kullanır. Bir akşam çat diye [Instagram'ı] kapattım olmaz. Hayvanlar ölsün istiyor. Hayvanları katletmeye yönelik yasa çıkartıyor. Sosyal medyayı kapatması darbe, hayvan katliamıyla ilgili yasa çıkarması darbe. Şu an parmağında oynatıyor bu çok yanlış. Değil Cumhurbaşkanı, dünyanın sahibi bile olsa kafasına göre Instagram'ı kapatamaz."