Bakırhan'dan Van'daki gözaltılara tepki: Bu faşizan zihniyeti asla kabul etmiyoruz

Haber Merkezi - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Van il eşbaşkanlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakırhan, “Dün Van İl binamıza yapılan saldırı, gece ev baskınları ile devam etti. İl Eşbaşkanlarımız Veysi Dilekçi ve Gülşen Kurt’un da aralarında olduğu çok sayıda arkadaşımız gözaltına alındı. Caddelerdeki Kürtçe yazılamaların silinmesi ve halay avıyla başlayan Kürt düşmanlığının bir devamı olan bu haksız, hukuksuz girişimler derhal son bulmalıdır. Arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır. Bu faşizan zihniyeti asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakırhan, “Bu saldırıların sadece DEM Parti'ye veya bir gruba yönelik değildir. Bu saldırılar, demokratik siyasete, farklı düşüncelere ve kimliklere yöneliktir. Bu saldırılar Van halkının iradesine yöneliktir. Bu saldırılar, Kürt düşmanlığına ve toplumsal ayrışmaya hizmet etmektedir. Bu saldırılar, bizi yıldırtamaz, bizi susturamaz! Bizler, haklı davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

DEM Parti Van il eş başkanları gözaltına alındı

Van’da, DEM Parti İl Eş Başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adreslere baskın düzenlendi.

Sabah saatlerinde birçok adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda aralarında DEM Parti İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi ve Gülşen Kurt’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların emniyetteki sorgusu sürüyor.