DW Türkçe ve Amerika’nın Sesi sitelerine erişim engeli

30-06-2022
A+ A-

Haber Merkezi – DW Türkçe ile Amerikanın Sesi'nin web sitelerine lisans başvurularını yapmadıkları gerekçesiyle RTÜK'ün talebiyle erişim engeli getirildi.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle (DW) ve Amerika’nın Sesi (VOA) haber sitelerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi.

Bilişim Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Deutsche Welle ve Amerikanın Sesi haber sitelerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, tarafından bu akşam erişim engellendi.” dedi.

amerikaninsesi.com'a girilmeye çalışıldığında, "30/06/2022 tarihli ve 2022/7982 D.İş sayılı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir" ifadeleriyle karşılaşılıyor.

dw.com web sitesinde de kullanıcıları "30/06/2022 tarihli ve 2022/7978 D.İş sayılı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir" ifadeleri karşılıyor.

RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı da kararı sosyal medya hesabından "Lisans başvurusu yapmayan DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi’nin erişimi RTÜK Başkanlığının istemi üzerine Ankara Sulh Ceza Hakimliğince engellendi. İşte basın özgürlüğü ve ileri demokrasi!" diye duyurdu.

RTÜK Türkçe yayın yapan uluslararası haber sitelerinin denetleneceğini bildirmiş; RTÜK, Amerika’nın Sesi, DW Türkçe ve Euronews haber sitelerine lisans için 72 saat tanımış, lisans başvurusunda bulunmayanların ise erişimlerinin engelleneceğini söylemişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli