Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘mutabakat’ eleştirisi: Bastın imzayı çıktın geldin

30-06-2022
Rûdaw
Etiketler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NATO İsveç Finlandiya Erdoğan Mutabakat
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Finlandiya ve İsveç ile sağlanan üçlü mutabakat nedeniyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “İki ülkenin NATO’ya girişiyle ilgili… ‘Başta kaldığım sürece asla giremezler‘ dedi. E ne oldu? Gittin, bastın imzayı çıktın geldin” dedi.

Türkiye, YPG ve PKK'ye destek verdikleri gerekçesi ile NATO’ya üyelik başvurularını bloke ettiği Finlandiya ve İsveç’le anlaşmaya vardı.

Anlaşma çerçevesinde Türkiye söz konusu ülkelerin üyelik başvurularına yeşil ışık yaktı. Ancak, Finlandiya ve İsveç ile sağlanan üçlü mutabakat muhalefet tarafından eleştiriliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mutabakatı, “Aynı şey bugün iki ülkenin NATO’ya girişiyle ilgili. ‘Başta kaldığım sürece asla giremezler‘ dedi. E ne oldu? Gittin, bastın imzayı çıktın geldin” dedi.

Kılıçdaroğlu, bugün ‘Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Buluşmaları’nda konuştu.

Rahip Brunson olayını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı şu sözlerle eleştirdi:

“‘Papazı asla teslim etmem‘ deyip sonrasında papazı teslim edersiniz bu o kişinin itibarıyla ilgili bir olay olmaktan çıkar. Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarı olarak ortaya çıkar. Çünkü konuşan kişi devlet adına konuşuyor. Aynı şey bugün iki ülkenin NATO’ya girişiyle ilgili. ‘Başta kaldığım sürece asla giremezler‘ dedi. E ne oldu? Gittin, bastın imzayı çıktın geldin.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli