FLAŞ - 1’i Dağıstanlı, 1’i Kırgız, 1’i Özbek (YENİLENDİ)

30-06-2016
Rûdaw
Etiketler Atatürk Havalimanı Dağıstan Özbek Kırgız IŞİD operasyonu
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye’nin İstanbul kentindeki Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını gerçekleştirenlerin uyrukları belirlendi.

 

42 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren canlı bombaların birisinin Dağistan uyruklu Rus vatandaşı, diğerlerinin ise Kırgız ve Özbek uyruklu olduğu öğrenildi.

 

Saldırıyla ilgili olarak bugün İstanbul'daki 16 adrese eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 3'ü yabancı uyruklu 13 kişi gözaltına alındı.

 

İzmir'deki IŞİD operasyonunda da 9 kişi gözaltına alındı.

 

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, saldırıyı düzenleyen örgütle ilgili olarak "Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitlerde emareler DEAŞ’ı işaret etmekle beraber bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir" demişti. 

 

Kaldıkları ev

 

Öte yandan, Atatürk Havalimanı’nda bombalı saldırıyı gerçekleştiren 3 kişinin Fatih Aksaray’da bir daire kiraladıkları ortaya çıktı.

 

İskenderpaşa Mahallesi Sofular Caddesi No:40’ta bulunan Ardıç apartmanının 1 katında bulunan boş daireyi bir emlakçıdan 1 yıllığına kiralayan ve 32 gün kalan saldırganların, bu süre içinde çevreyle irtibat kurmadığı öğrenildi. (Ajanslar)

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli