Dersim'de Gülistan Doku adına futbol turnuvası düzenlendi

30-05-2024
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Dersim Turnuva Futbol Gülistan Doku
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Dersim'de 5 yıldan beri kayıp olan Gülistan Doku adına düzenlenen futbol turnuvasının final maçı sona erdi.

5 Ocak 2020'de kaybolan ve akıbeti hala bilinmeyen üniversite öğrencisi Gülistan Doku adına DEM Parti Gençlik Meclisi ve Dersim Belediyesi’nin katkılarıyla futbol turnuvası düzenlendi.

Kadın futbol takımı oyuncuları, üzerinde Gülistan Doku'nun resimlerinin olduğu formalarla sahaya çıktı. Maçın oynanacağı sahaya "Özel savaşa karşı mücadeleyle bütünleş, yeni yaşamın ruhuyla özgürleş" ve üç dilde yazılan "Özel savaşa karşı sahalarda buluşuyoruz" pankartları asıldı.

Turnuvada erkeklerde  Anavar ve Munzur takımları kadınlarda ise Sara ile Zilan takımları finale kaldı. Dersim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan, DEM Parti İl yöneticileri ve çok sayıda vatandaşın izlediği maç ise çekişmeli geçti.

Finale kalan Munzurspor ve Anavarspor maçında Munzurspor takımının 9-8'lik galibiyeti ile son bulurken kadınlar arasında oynanan Sara ve Zilan spor takımlarının maçında ise Sara takımı 4-3'lük galibiyeti ile son buldu.

Dersim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan, kazanan Munzurspor ve Sara takımlarına şampiyonluk kupalarını takdim ettiği etkinlikte sporculara yazar Kerem Çiftçi'nin "Duygu zaman anlamsallığı" kitabı hediye edildi.

Gülistan Doku nerede?

Turnuvayla ilgili Rûdaw'a açıklamada bulunan Dersim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan şunları sötledi:

“DEM Parti Gençlik Meclisi’nin 21 Mayıs'ta startını verdiğİ Gülistan Doku futbol turnuvası bugün Dersim'de final maçını oynuyor. Özel savaş politikalarına karşı, özel savaşa karşı, sahalarda buluşuyor şiarıyla gençlik tarafından demleyişi tarafından başlatılan bu turnuvanın amacı da Dersim'de  katledilen sevgili Gülistan Doku'yu  hem  anmak hem de onu şahsında tüm gençliğin, tüm kadınların mücadelesini sahalara taşımaktı. Bir farkındalık oluşturmaktı ve kaybedilen bulunamayan Gülistan Doku'ya dikkat çekmek ve unutmadığınızı unutturmayacağımızı da ifade etmek amacıyla Dem Gençlik Meclisi'nin  bu çalışmasına bizler de bugün burada katkı sunuyoruz Dersim Belediyesi olarak. Ve gençliğin bu başarısını, gençliğin bu çalışmasınıda desteklediğimizi söylüyor ve her seferinde şunu da soruyoruz. Gülistan Doku nerede? Bulununcaya kadar da soracağız.”

Turnuvaya katılan futbolcular da 2020 yılından beri kaybolan Gülistan Doku'nun artık bulunması için turnuvaya katıldıklarını belirtti.

Futbolcu Düzgün Durgun "Turnavının amacı yaklaşık dört yıl evvel Dersim'de kaybolan Gülistan Doku için farkındalık yaratmaktı. Dersim'de yaklaşık 18 takım bu turnuvaya katıldı. Her Dersimli gibi biz de Gülistan Doku'nun akıbetini merak ediyoruz ve bulunmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Turnuvaya katılan futbolculardan Barış Göktepe ise, "Gülistan Doku turnuvası için buradayız, aslında değeri ve anlamı, bizim için çok yüksek olan bu şehirde  kaybolmuş, bu şehir Gülistan'ı bağrına basmış ve hala Gülistanı arayan, onu sahiplenen bizler bugün onun anısına bir futbol turnuvası düzenledik. Aynı zamanda da başka Gülistanlar kaybolmasın diye ve uyuşturucaya yozlaşmaya karşı sporun farkındalığına varılması için, genç arkadaşların sosyal gelişimi için, bu kentte bir toplumsallık yaratabilmeye çalışan bir ses olabilmeyi ve hala Gülistan Doku'yu sorabilmek için yani hala onu arıyoruz. Gülistanlar ölmesin istiyoruz ve bu sebepten kaynaklı bir turnuva düzenlendik. Ve çok renkli geçti açıkçası. Her yaştan insanın katıldığı, sohbet ettiği, birbiriyle ilişkiler geliştirdiği, birbirine dokunduğu çok değerli bir turnuvaydı. Bu vesileyle de biz çok mutluyuz" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli