ABD: Kovid-19 ile mücadelede Türkiye ile işbirliğini memnuniyetle karşılıyoruz

30-05-2020
Rûdaw
Etiketler David M. Satterfield ADB Türkiye Koronavirüsü Tıbbi yardım
A+ A-

Haber Merkezi – ABD’nin Türkiye Büyükelçisi David M. Satterfield, ABD hükümeti ve Virginia eyaleti adına Türk tedarikçilerden 800 bin koruyucu önlük satın alındığını açıkladı.

Büyükelçi David M. Satterfield, “Kovid-19 getirdiği tüm zorluklara rağmen, bizlere ittifak ve işbirliğinin gücünü sergileme fırsatı da tanımış bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye Cumhuriyeti, bu hastalığı yenmek ve iki ülkenin de vatandaşlarını korumak için birlikte çalışmaktadır” dedi

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabında yer alan açıklamada Satterfield şunları kaydetti:

“Bugün itibariyle Türk tedarikçilerden ABD hükümeti ve Virginia eyaleti adına toplam 800.000 koruyucu önlük satın alındığını duyurmaktan memnuniyet duyarım. Önlüklerin 350.000’i Pazar günü ABD’ye ulaşmış, geri kalanı ise bugün itibariyle yola çıkmış bulunmaktadır. Yerine ulaştıktan sonra bu önlüklerin çoğu, en savunmasız durumdaki vatandaşlarımızı koruma amacıyla doğu yakasındaki yaşlı bakımevlerine dağıtılacaktır. Bu anlaşmanın rekor sürede yapılmasını mümkün kılan tüm Türk devlet kurumlarına, Sağlık Bakanlığına, Ticaret Bakanlığına ve Dışişleri Bakanlığına teşekkürlerimi sunarım.”

 “Bu ve buna benzer koruyucu ve tıbbi ekipman alımları geleceğe dair olumlu işdaret teşkil etmektedir” diyen Büyükelçi, “Bu gibi işbirliklerini devam ettirerek daha da ileriye taşımayı temenni ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Türkiye daha önce iki kez ABD’ye tıbbi yardımda bulunmuştu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geçtiğimiz ay Türkiye, Covid-19'la mücadeleye destek amacıyla dünya genelinde salgından en fazla etkilenen ülkelerden ABD'ye, iki defa maske, koruyucu sağlık malzemesi, tulum ve dezenfektan olmak üzere önleyici sağlık malzemesi göndermişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli