TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – Çocuk gelin alarmı!

30-05-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’de yayımlanan gazetelerin bugünkü sayfalarında en çok seçim kampanyaları haberleriyle, Suriye’de muhaliflere silah taşıdığı iddia edilen MİT TIR’larıyla ilgili gelişmelere rastlanıyor.

 

 

Hürriyet gazetesi, sürmanşetten “TIR haberine soruşturma” başlığıyla yayımladığı haberde, şu bilgileri aktardı:

 

“Suriye’ye malzeme taşırken savcılar tarafından durdurulan MİT’e ait TIR’larda yapılan aramaların fotoğrafları ve kamera görüntüsü bugünkü (dünkü) Cumhuriyet Gazetesi ve internet sitesinde yer almıştı. Cumhuriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, ‘O görüntüler dosyada yok’ denildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, internet sitelerindeki yayın içeriklerine erişimin engellenmesi talebi ise kabul edildi. Görüntülerle ilgili haber, dış basında da yer buldu.

 

2014 yılının ocak ayında, Türkiye’den Suriye’ye malzeme götürürken Adana ve Hatay’da durdurulan TIR'larda silah ve mühimmat bulunduğu iddia edilmiş, ancak hükümet ve güvenlik kaynakları ‘Türkmenlere insani yardım malzemesi taşındığını’ öne sürmüştü.

 

TIR'larla silah taşınmasına ilişkin dosya hakkında takipsizlik kararı verilirken, bu TIR'lara yönelik ihbarlar üzerine operasyonları yapan savcılar ve jandarma yetkilileri daha sonra tutuklanmıştı.”

 

Akşam gazetesinin birinci sayfasında “Barbar bunlar” başlığıyla yayımlanan haberinde ise, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Van mitingi verildi. Haberde, “Kürtler’in baraj sorunu olmadığını çünkü AK PArti’nin Kürtler’in partisi olduğunu” ifade eden Davutoğlu’nun şu sözleri duyuruldu:

 

“Dün Siirt'te miting yaptık, mitingden çıktık, ben Tunceli'ye geçerken bir haber geldi. Üç kız kardeşimiz, AK Genç'li üç kız; Elif, Merve, Yeter. Bizim mitingden çıkıp HDP binasının önünden geçerken barbar birtakım zorbalar tarafından saldırıya uğradı. Bunlar hani kadına karşı şiddeti gündeme getirenler, ki biz herkesten önce getirdik, şimdi cevap versinler. Bu barbar, zorba erkekler HDP binasından çıktı ve bizim kız kardeşlerimize, bacılarımıza saldırdılar. HDP binasının hemen önünde oldu bu olay. Biz, HDP binalarına saldırı yapıldığında hemen karşı bir tepkiyle kınadık, daha şimdiye kadar ne Demirtaş'tan, ne HDP'den, ne özgürlükçü geçinen aydınlardan AK Parti'lilere yapılan saldırılara tek bir kınama gelmedi.”

 

Vatan gazetesi ise “Çocuk gelin alarmı” manşetiyle yayımlandı. Haberde, Anayasa Mahkemesi'nin imam nikâhında hapis cezasını iptal kararını değerlendiren Aile Bakanı Ayşenur İslam’ın, "18 yaş altı çocukların bir nikah töreniyle gayri resmi evlendirilmelerini engellemek üzere yeni bir çalışma yapmamız gerekecek” dediği belirtildi.

 

Haberde, “Edinilen bilgiye göre Bakanlık hukukçuları 18 yaş altı tüm evliliklere verilen cezaların pekiştirilmesini sağlayacak yasal düzenleme önerisini gündeme getirmeye hazırlanıyor” denildi.

HABER BAŞLIKLARI

 

Türkiye: Bank Asya TMSF’de

Yeni Şafak: HDP cinayeti

Milliyet: ‘El Kaide’ Lazkiye’ye dayandı

Hürriyet: İhmal bombası

Star: İhanetin ilacı yok

Birgün: İhaneti gördük

Bugün: Paralel paranoya

Cumhuriyet: Gazeteciliğe soruşturma

Özgür Gündem: Şimdi hesap zamanı

Haber Türk: Askere yasak

Posta: Tehlikenin farkındayız

Takvim: Tırlattılar

Taraf: Saray’ın belalısına ölüm tehdidi

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli