Vali Gül’den 1 Mayıs açıklaması: Vatandaşlardan kapalı bölgelere gelmemelerini rica ediyoruz

30-04-2024
Etiketler İstanbul Valisi Davut Gül İstanbul Yasak 1 Mayıs
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs'ta alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin açıklama yaptı.

Vali Gül, İstanbul Taksism’de yapılması yasaklanan 1 Mayıs kutlamaları nedeniyle pek çok alanın kapatılmasına ilişkin, "İstanbul'da 40 tane gösteri ve toplantı yapılabilecek. Yasal meydanımız var” dedi.

Bazı parti ve sendikalar tarafından Taksim için yapılan gösteri çağrılarına da dikkati çeken Vali Gül, “Yarın yapılması istenen yasa dışı gösteriler için çağrılar var. Biz güvenlik tedbirlerimizi alıyoruz. Biz yasal olan 40 yerin dışında yapılmak istenen gösterilere izin vermiyoruz. Vatandaşlardan ricamız kapalı olan bölgelere gelmemeleri. İsterdik ki, yarın vatandaşlar Taksim'de gezsin dolaşsın. Maalesef olmadı. Yarın 42 binin üzerinde güvenlik personelimiz görev yapacak” diye konuştu.

Vali Gül, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ve CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Taksim çağrısına ilişkin de “Cumhuriyet Halk Partisi'nin herhangi bir çelenk koyma müracaatı olmadı. Ben İl Başkanı'nı da arayıp hatırlatma yaptım bunun için. Müracaat yaparlarsa belli sayıda kişiye rehberlik edeceğimizi söyledim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli