Bahçeli, Ferdi Tayfur’lu videoya açıklık getirdi

30-04-2024
Etiketler Bahçeli Erdoğan Ferdi Tayfur MHP
A+ A-

Haber Merkezi – 31 Mart yerel seçimlerinin ardından dün ilk kez Türkiye Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün de partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ın yurt dışında sarfettiği "yerel halk" sözüne ve Erdoğan'a mesaj vermeye yönelik olduğu öne sürülen Ferdi Tayfur'un "Söyleten Sensin" şarkısıyla paylaştığı videoya değindi.

Devlet Bahçeli, “Altını çizerek haykırıyorum ki, Türkiye’de yerel halk yoktur, Türk milleti vardır. 23 Nisan mesajımın adresi de DEM’ciler, DEM’lenmiş ve yerel halk tabirini referans almış CHP’li bazı belediye başkanlarıdır. Hiç kimse çalı dibi yoklamasın, deve izi saymasın, niyet okuyuculuğuna teşebbüs etmesin, Hazine ve Maliye Bakanımızın da her zaman arkasındayız" diye konuştu.

Ferdi Tayfur'un şarkısıyla paylaştığı videosundan "zoraki anlamlar" çıkarıldığını söyleyen Bahçeli, "Sayın Ferdi Tayfur’un seslendirdiği gibi, hainsin diyorsam, söyleten sensin, işte bu mesaj Türkiye’nin ayağını kaydırmaya yeltenen kim varsa direkt onlaradır" dedi.

“Kütük kafalı iddia sahipleri baltayı taşa vurmuştur”

Cumhur İttifakı'nda sorun olduğuna ilişkin çıkan haberlere de tepki gösteren Bahçeli, “Bu kütük kafalı iddia sahiplerinin hepsi baltayı taşa vurmuştur. Cumhur İttifakı’nın tasfiyesine ve sonlanmasına ümit bağlayanlar size kötü bir haberim var; Cumhur İttifakı sonuna kadar vardır, var olacaktır ve ayakta kalacaktır" ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Bahçeli, İyi Parti kurultayında genel başkan değişimini kutlamadığı için gelen eleştirilere de şöyle cevap verdi:

“Son günlerde bir siyasi partide olağanüstü kongreler yapılmış bir yönetim değişikliği söz konusu olmuştur. Herkes tebrik etti siz niye tebrik etmediniz suçlamasıyla karşı karşıya bırakılıyor ve camiamız içerisinde yeni bir fitne ile iyiyi daha da iyileştirmenin çabası içine girenler var. Neden tebrik etmediğimi gerekçesi ne olursa olsun hepinizin huzurunda söylüyorum, ihaneti tebrik etmek bizim defterimizde yazmaz.”

İmamoğlu’na “Hamas” eleştirisi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da hedef alan Behçeli şöyle devam etti:

“İstanbul Belediye Başkanı’nın, ABD’nin bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalar, bu çerçevede Hamas’a terör örgütü iftirası atması, ne hikmetse jet yakıtcılarda bir rahatsızlık uyandırmamıştır. Bu şahsın ağzından PKK-YPG-PYD’ye karşı tek bir kelamın çıkmadığını acaba sadece biz mi duymadık? PKK’ya terör örgütü diyemeyen İstanbul Belediye Başkanı’nın Hamas’a terör örgütü yaftası vurmasının akılla, izanla, vicdanla, hakikatle bağdaşır bir yanı olmadığını sadece biz mi düşünüyoruz? Siyasetin jetgilleri neredesiniz? Niye konuşmuyor, neden üç maymunu oynuyorsunuz? Yoksa gizli saklı ilişkileriniz deşifre olur diye mi ürküyorsunuz? Toprağını, yurdunu, yuvasını ve insanını savunan Hamas’a terör örgütü demek Netenyahu’ya vekalet etmek, Siyonizm’in değirmenine su taşımak, cinayetleri onaylamak demektir. Hamas’a terör örgütü demek, katledilen bebeklere, kafese ve kuşatmaya alınan Gazze’ye sırt dönmek demektir. Ne utanç verici bir durumdur ki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı küresel emperyalizmin eli ve vicdanı kanlı yüzlerine “alın beni tepe tepe kullanın” mesajı vermiş, “her emrinize, her telkininize, her tavize” amadeyim çağrısı yapmıştır. DEM’lenenlerin, PKK ittifakıyla gelecek planlayanların, günü geldiğinde nasıl maskaraya döneceğini, milli ve manevi değerlere şaşı bakmalarının nasıl ağır sonuçları olacağını aziz milletimiz bizzat gösterecektir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli