Ufuk Uras'ın veteriner hekim yeğeni saldırıya uğradı

30-04-2021
Rûdaw
Etiketler BDP Ufuk Uras Arda Erdabak veteriner hekim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – BDP eski milletvekili Ufuk Uras'ın veteriner hekim yeğeni Arda Erdabak dün gece, İstanbul Bahçeşehir’de saldırıya uğradı. Saldırıda ağır yaralanan ve beyin kanaması geçiren Erdabak yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.

Ufuk Uras'ın veteriner hekim yeğeni Arda Erdabak dün gece İstanbul Bahçeşehir’de hasta bir köpek için acil müdahaleye giderken trafikte tartıştığı kişilerin saldırısına uğradı.

Sağlık durumu kritik olan yeğeninin başına gelenleri sosyal medya hesabından duyuran Ufuk Uras saldırganların yakalanmasını istedi.

Ufuk Uras'ın çağrısının ardından saldırganlar yakalandığı bilgisi paylaşıldı. Veteriner hekim Arda Erdabak’ın ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildiriliyor.

Halen Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tutulan Arda Erdabak’ın beynindeki kanamanın durdurulduğu ancak beyninde ödem oluştuğu için uyutulduğu belirtildi.

Saldırganların kullandığı aracın plakasını veren Ufuk Uras yeğenin durumu ile ilgili Twitter'dan şu mesajları paylaştı:

“Yeğenim veteriner hekim Arda Erdabak, bir hasta köpeği kurtarmak için gece 1'de aracıyla giderken trafik magandaları niye önüme geçtin diye saldırıyor, beyin kanamasıyla hayati tehlikesi sürüyor.81 ABM ya da ADM 911, siyah traspoter, umarım yakalanırlar. Nasıl bir dünya bu böyle.

Elitium cerrahi tıp merkezinin önünde oluyor saldırı. Karınca incitmez Arda bir köpeğin canını kurtarmak isterken canından olmak üzere, lütfen yakalayın bu canileri.

Arda, Kanuni Sultan Süleyman hastanesinde uyutuluyor, beyinde kanaması durduruldu ama ödem var, burnu kırılmış, dudak parçalanmış, bu nasıl bir canilik böyle.

Saldırganlar yakalanmış, destek veren herkese çok teşekkür ederim, umarım Arda'dan da sevindirici haberleri alırız. Arda babasını küçük yaşta trafik kazasında kaybetmişti, kendisi de trafik magandalarının kurbanı oldu. Pazartesi İstanbul'da bütün veteriner hekimler 1 gün işi bırakma kararı almışlar, hasta bakmayıp basın açıklaması yapacaklarmış. Umarım farkındalığın artmasına faydası olur.”

 

Veteriner Hekimler saldırıyı kınamak için pazartesi günü İstanbul'da bir gün iş bırakma kararı aldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli