HDP’li Irmak: Ala ve Akdoğan özel görevli

30-04-2015
Rûdaw
Etiketler Selma Irmak HDP Efkan Ala Yalçın Akdoğan
A+ A-

Haber Merkezi - HDP Hakkari milletvekili adayı Selma Irmak, Türkiye İçişleri eski Bakanı Efgan Ala’nın provokasyon, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın ise HDP’nin kara propagandasını yapmakla görevlendirildiğini söyledi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, sınırda bulunan Çukurca’ya bağlı Çığlı ve Gündeş köylerini ziyaret etti.

 

Seçim barajı ve AK Parti’nin son dönemde yapmış olduğu provokasyonlar üzerinde duran Irmak, İçişleri eski Bakanı Efgan Ala’nın provokasyon, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın ise HDP’nin kara propagandasını yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.

 

Irmak, "Özel organizasyonlar yapılmış. Bazı ajanslara düşen bilgilere göre Cumhurbaşkanı ile bir toplantı yapılmış. Toplantıda Cumhurbaşkanı ‘Siz yüzde 40’ı yakalayın biz onu yüzde 48 yaparız’ diyor. Böyle bir şey var mı yok mu bilemeyiz fakat şimdiye kadarki süreçte birtakım oyunlar olduğu görülüyor. Bu oyunları bozmak ve halklar arasında ittifak kurmak için bizim en az yüzde 15 almamız lazım. Yoksa bizi zor günler bekliyor" ifadelerini kullandı.

 

Selma Irmak, Hakkari'de 3 milletvekili almalarının kendileri için yeterli olmadığını söyleyek, "Biz valinin, kaymakamın ve emniyet müdürünün de oyunu istiyoruz. Çünkü demokrasi, özgürlük ve hukuk onlara da lazım" dedi. (Ajanslar)

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli