YÜKSEKOVA- Heyelanda kamyonet uçuruma düşmekten kurtuldu: 3 yaralı

29-12-2023
Etiketler Hakkari Yüksekova Heyelan
A+ A-

Haber Merkezi – Hakkari-Yüksekova kara yolunda meydana heyelanda dağdan düşen kayaların çarptığı kamyonetteki 3 kişi yaralandı.

Hakkari-Yüksekova kara yolundaki Yeniköprü (Xezekyan) yakınlarında heyelan meydana geldi. Heyelanda yuvarlanan kaya parçaları ve hafriyat yolun büyük bir bölümünü tamamen kapladı.

Bu sırada yoldan geçen kapı ve inşaat malzemesi yüklü 27 KJ 574 plakalı kamyonet heyelanın arasında kaldı.

Kaya ve hafriyatın çarptığı kamyonet savrulup yol kenarındaki demir bariyerlere çarpıp alt kısmı dere yatağı olan uçuruma düşmekten son anda kurtuldu.

Olayda kamyonetteki üç kişi yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi.

112 Acil Sağlık ekiplerince araçtan çıkarılan yaralılar Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Karayolları ekipleri, yolun trafiğe açılması için çalışma başlattı.

Heyelan nedeniyle yolun kenarındaki demir bariyerlerin büyük bölümünün zarar görmesi, kamyonetin yer aldığı bölümün sağlam kalması dikkati çekti.

Validen açıklama

Hakkari Valisi Ali Çelik, kara yolunda incelemelerde bulundu.

İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ile olay yerine giden Çelik, kaya parçaları ve hafriyatın düştüğü noktayı inceledi, bilgi aldı.

Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, heyelanın Hakkari-Yüksekova kara yolunun 44. kilometresinde meydana geldiğini söyledi.

Bu sırada yoldan geçen ve içinde 3 kişinin bulunduğu kamyonetin heyelana yakalandığını belirten Çelik, "Çok şükür bir sıkıntı olmadan araçtan çıkarıldılar. Sağlık durumları iyi. Kontrol amaçlı hastaneye götürüldüler. Bölgenin coğrafi yapısı, kayalık alanların jeolojisi ciddi anlamda heyelanı tetikleyen bir yapıya sahip. Bu nedenle Karayolları Bölge Müdürlüğü bu bölgede tünel çalışması başlattı" diye konuştu.

"Tünel 2024 yılında açılacak"

Ekiplerin sahada risk değerlendirmesi yaptığını ve heyelana müdahaleye başladığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz kontrollü şekilde yolu açmak için çalışıyor. Umarım önümüzdeki saatlerde yolu tek yönlü de olsa trafiğe açacaklar. Çünkü Esendere, Van, Yüksekova hattındaki yolda tır trafiği var. Arkadaşlarımız tedbirlerini aldılar.

Kızılay'ımız, AFAD'ımız yolda kalan tır şoförleriyle ilgileniyor, ihtiyaçlarını yakından takip ediyor. İhtiyaç duyulan bütün iş makineleri sevk edildi. Sahada çalışmaya başladılar. Bir riske meydan vermeden yolu açmaya çalışıyorlar.

Tünel 2024 yılında açılacak. Işıklandırma ihalelerini yaptılar. Son düzlük diyebiliriz. Gelecek yıl hazirandan sonra faaliyete başlayacak. İnşallah bu kışı kazasız belasız atlatırız. Tünelimiz faaliyete girdiğinde vatandaşlarımız için büyük bir hizmet olacak."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli