Kürdistan Bölgesi vatandaşları PCR testi olmadan Türkiye’ye gidemeyecek

Erbil (Rûdaw) – Yarından itibaren Türkiye’ye gitmek isteyen Kürdistan Bölgesi ve Irak vatandaşları negatif PCR testi olmadan sınır kapılarından veya havalimanlarından seyahat edemeyecek.

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Aralık 2020 tarihinden itibaren Türkiye'ye hava, kara ve deniz yolu ile gelecek tüm yolcuların son 72 saatte yapılmış negatif sonuçlu PCR testlerini ibraz etme gerekliliği uygulamasının başlatılacağını duyurmuştu.

İbrahim Halil Sınır Kapısı’nda bu yönlü hazırlıkların yapıldığını bildiren Rûdaw muhabiri Yusuf Musa, yarından itibaren Türkiye’ye gitmek isteyen vatandaşların test belgesi olmadan geçişlerine izin verilmeyeceğini söyledi.

Muhabirimiz, Türkiye'ye giriş yapmak isteyenlere pasaport kontrolü sırasında son 72 saatte yaptırdıkları PCR test sonuçlarının sorulacağını, belgede testi yapan kurumun resmi mührünün bulunması gerektiğini belirtti.

Daha önce İbrahim Halil Sınır Kapısı’ndan girişler için test yapılıyordu. Kişi başına düşen test ücreti ise 50 dolar olarak belirlenmişti.

Rûdaw’ın ulaştığı verilere göre, koronavirüs salgını sürecinde Türkiye’den Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne seyahatlerde yüzde 70’lik bir düşüş yaşandı.